chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma eletrónica para a educação de adultos na Europa

Recurso

Nederlandse fotostripserie ondersteunt oudere patiënten in gesprekken met huisarts

Idioma: NL

Publicado por Marissa VAN DER VALK

RUG-promovenda Ruth Koops van ’t Jagt ontwikkelde in het kader van het Europese health literacy-project IROHLA een serie van zeven fotostrips: ‘Praten met je dokter’. De strips, die zowel digitaal als op papier verschijnen, behandelen zeven thema’s die regelmatig aan bod komen tijdens gesprekken van oudere patiënten met hun huisarts.

 De digitale versies komen onder meer op de website oefenen.nl, het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden wil verbeteren.

De papieren versies zullen onder meer verspreid worden in wachtkamers van huisartsenpraktijken. De fotostrips verschijnen ook in het Engels, Duits, Italiaans en Hongaars en worden de komende tijd in verschillende onderzoeken getest.

Zie ook het interview met maakster Ruth Koops van 't Jagt op EPALE.

Autor(es) do recurso: 
R. Koops van 't Jagt, Fotostrips.nl, Het Derde Bedrijf
Data de publicação:
Quinta-feira, 25 de junho de, 2015
Língua do documento
Tipo de recurso: 
Recursos de ensino aberto
País:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email
Refresh comments Enable auto refresh

Apresentando 1 - 3 de 3
  • Retrato de Sjoerd Wijkel
    Kunnen wij de strips ook krijgen om ze van audio te voorzien en in onze bronnenbank te plaatsen? We zijn bezig om een nieuwe Alfa site te bouwen waar iedereen toegang toe heeft. http://fcsprint2.nl/bronnen/?parentmenu=839&menu=2971 s.wijkel@fcroc.nl
  • Retrato de Ben Vaske
    Dat is niet mogelijk. Ze komen op Oefenen.nl, voorzien van audio en een aantal vragen. Oefenen.nl is voor iedereen thuis toegankelijk.
  • Retrato de Ben Vaske
    En ook van belang! De fotostrips komen in gedigitaliseerde vorm op Oefenen.nl.