chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plataforma eletrónica para a educação de adultos na Europa

 
 

Sala de imprensa

Livslang læring, mer aktuell enn noen gang

16/02/2017
Idioma: NB
Gullklokkas tid er forbi
Kompetanse Norge-direktør Gina Lund.Kompetanse Norge-direktør Gina Lund. (Foto: Espen Brynsrud)

De fleste bedriftene i Norge lever ikke lenge nok til at ansatte rekker å jobbe der i 25 år. Mer enn halvparten av norske bedrifter er berørt av omstilling.

En gravert gullklokke, skattefri til og med, har i mange år vært selve hederstegnet i arbeidslivet. Klokka markerer 25 års ansettelse i bedriften. Nå endrer arbeidslivet seg raskere enn noen gang. I 1935 var gjennomsnittlig levetid for en bedrift 90 år. I Norge lever bedrifter i dag i gjennomsnitt 15 år.

– Svært mange av oss må skifte jobb mange ganger og kanskje også karrierevei i løpet av yrkeslivet. Det gir stort behov for påfyll av kompetanse og oppdateringer, sier Kompetanse Norge-direktør Gina Lund.

Teknologiutvikling, det grønne skiftet, flere eldre og nye næringer gir oss nye muligheter. Men det betyr også at de fleste av oss ikke kan forvente å utføre arbeidsoppgavene på samme måte som vi alltid har gjort.

– Vi må alle oppdatere oss for å være med på endringen. Det du allerede kan er viktig, men du kan neppe lene deg på det til du blir pensjonist. Vi må alle ta ansvar for å bygge opp kompetansen vår, sier Gina Lund.

Les mer på nettstedet til Kompetanse Norge

 

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn