European Commission logo
Create an account
Blog
Blog

Отворене су пријаве за вебинар „Могућности и ресурси за професионално усавршавање на ЕПАЛЕ мрежи”

Пријавите се за вебинар и сазнајте како можете унапредити своја знања и вештине користећи ресурсе и алате доступне на ЕПАЛЕ платформи.

Kао највећу заједницу за образовање одраслих, ЕПАЛЕ чини мрежа људи који непрекидно стварају и изграђују базу знања како би образовање одраслих добило на значају и било подједнако важно као и друге области образовања. Стручњаци, практичари, истраживачи широм Европе су се повезали како би створили ову јединствену платформу која нуди бројне могућности свим својим члановима да уче и професионално се развијају, размењују знања  и буду информисани о важним питањима и темама у области образовања одраслих.

На предстојећем вебинару ће бити речи о неким од бројних ресурса и корисних алата који вам могу помоћи да будете у току са актуелним и релевантним темама у области образовања одраслих, као и o могућности да их активно користите у свом раду. Вебинар ће бити одржан 6. јула у периоду од 16 до 17 часова. Позивамо вас да се пријавите за вебинар попуњавањем регистрационог формулара.  Пријаве ће бити отворене до 5. јула до 23:59 часова.

професионално усавршавање

Теме вебинара:

Теме о којима ћемо говорити на вебинару обухватиће секцију Научите на ЕПАЛЕ платформи. Биће представљени МООК курсеви, као и каталог онлајн курсева који је од недавно представљен и издвојен као посебна под-секција у циљу да што лакше можете приступити бази доступних онлајн курсева и институција које их нуде бесплатно свим пријављеним корисницима ЕПАЛЕ мреже. Поделићемо са вама и упутство како да креирате ЕУ налог за приступ ЕПАЛЕ платформи који је неопходан да бисте могли да се пријавите за курсеве који желите да похађате. Сазнаћете нешто више и о иницијативи Европске уније и усвајању препоруке којом се подржава покретање индивидуалних налога за учење.

е-магазин

Једна од веома важних тема на вебинару биће посвећена отвореним образовним-едукативним ресурсима (ОЕР). Причаћемо о томе шта се сматра отвореним едукативним ресурсом и како их можете претраживати на ЕПАЛЕ платформи. Поред ОЕР-а, на ЕПАЛЕ платформи су још доступни пакети са ресурсима, као и библиотека са ресурсима. Даћемо приказ, односно стећи ћете увид како можете претраживати библиотеку ресурса сходно језику на коме желите да читати. Такође, уз сет ресурса који Централни тим за подршку приређује на енглеском језику, подсетићемо вас и на ЕПАЛЕ е-магазин који наш Национални тим за подршку приређује за вас на српском језику.

подкаст

За крај вебинара смо сачували причу о најактуелнијем алату за учење на ЕПАЛЕ платформи, а то су едукативни подкасти који су се показали као атрактиван формат за учење и пренос знања међу свим генерацијама ученика. На вебинару ћемо укратко представити серију подкаста која је настала у претходном периоду и подељена на платформу тако да буде доступна свим члановима мреже.

Уместо закључка:

Захваљујући ЕПАЛЕ мобилној апликацији сада свим садржајима на ЕПАЛЕ платформи можете приступити још једноставније. На та начин ресурси који су вам потребни за професионални развој су такорећи на један клик од вас и то је база знања која је увек уз вас, кад год вам затреба. Мобилна апликација је бесплатна и доступна за све андроид и iOS уређаје, зато не препустите да је преузмете и користите.

Дајте свој допринос

Како је већ истакнуто, ЕПАЛЕ чини мрежа људи који активно учествују у стварању базе знања. Стога ћемо вас позвати да поделите своја искуства и добре праксе са заједницом, и на тај начин дате свој допринос даљем развоју ЕПАЛЕ мреже. Такође ћемо вас позвати да будете учесници ЕПАЛЕ дискусије (у писаном формату) на тему ваших искустава са МООК курсевима које сте имали прилике да похађате. Сви учесници дискусије биће награђени занимљивим поклоном из колекције најновијих ЕПАЛЕ геџета.

Видимо се на вебинару.

Login (1)

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Discussões mais recentes

Focos temáticos 2021 da EPALE. Vamos começar!

Convidamo-lo(a) a enriquecer o que definimos para que este seja um ano intenso, contando com os seus contributos e experiência! Vamos começar por participar nesta discussão online. A discussão terá lugar a 9 de março de 2021, terça-feira, entre as 10:00 e as 16:00 CET (9:00 / 15:00 Lisboa). A discussão escrita será precedida por uma transmissão ao vivo com uma introdução aos focos temáticos de 2021 e será apresentada por Gina Ebner e Aleksandra Kozyra, da Associação Europeia para a Educação de Adultos (EAEA), em representação do Conselho Editorial da EPALE.

Mais

Debate da EPALE: o futuro da educação de adultos

A 8 de julho de 2020 (quarta-feira), com início às 10 horas e encerramento às 16 horas (CEST), a EPALE irá promover um debate online sobre o futuro da educação de adultos. Vamos discutir sobre o futuro do setor da educação de adultos, os novos desafios e oportunidades. O debate será moderado pela especialista da EPALE Gina Ebner, secretária-geral da EAEA.

 

Mais

Comunidade EPALE: partilhe os seus exemplos de boas práticas e de projetos bem-sucedidos no âmbito da educação para a cidadania

No âmbito do foco temático na Educação para a Cidadania, queremos ouvi-lo(a) a si – membro da comunidade EPALE – sobre exemplos de boas práticas e de projetos bem-sucedidos no âmbito da Educação para a Cidadania para adultos.

Mais