chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma eletrónica para a educação de adultos na Europa

Blogue

Успешни пројекти са EPALE онлајн догађаја о учењу на радном месту

23/09/2020
por Andrew McCoshan
Idioma: SR
Document available also in: EN EL DE

/pt/file/successful-projects-summarySuccessful projects summary

Successful projects summary

 

Од 11. до 13. новембра, EPALE је организовао онлајн догађај за успешне пројекте везане за учење на радном месту. Допринос је дао велики број стручњака за учење одраслих из 20 европских земаља. Размена пројеката на мрежи приказала је широк спектар проблема и приступа који се могу применити у учењу одраслих на радном месту. Постављен је широк спектар пројеката и механизама које су спровеле националне и међународне групе партнера. Они представљају инспиративне примере за остале у Европи. Појавио се низ тема које су наведене у наставку, илустроване примерима. Важно је напоменути да се сваки пројекат односио на неколико тема, а не само на једну од наведених у наставку.

 

Фокус на различите врсте развоја вештина 

 

Основне вештине

Заједничка тема била је омогућавање учења основних вештина на радном месту. Словеначки модел програма описмењавања бави се изазовом да многи људи са ниским нивоом основних вештина такође имају негативну перцепцију формалног образовања. Најпре се бави основним практичним потребама одраслих пре покушаја формирања новог, позитивног искуства које пружа основу за нову/даљу потребу за учењем. Иако се специфични циљеви разликују од програма до програма, а трајање се креће од 50 до 350 сати, сви програми имају исти основни циљ унапређења основних вештина писмености (читање, писање, споразумевање и математика) и трансверзалних компетенција (ICТ, учење како се учи, социјалне компетенције и активно грађанство, а понекад и страни језици, основе науке и технологије).

У Аустрији, модуларни пројекат оријентисан на компетенције Campus Basisbildung циља на појединце који имају веома ниску писменост и математичке вештине. Пет аустријских удружења развија модуларни модел оријентисан на компетенције, у коме се кроз шест различитих модула нуди различит садржај. На пример, Kunstlabor uniT ради на модулу за медицинско особље које се фокусира на документацију за медицинско особље. Учесници раде са едукаторима на циљевима учења за своје модуле и тада могу да одаберу како желе да уче (различите методе, као што су на курсу, код куће, у групама, самостално итд.), шта желе да науче (различите понуде, вежбе) и интензитет. Посебно важан циљ за учеснике је да науче како да уче.

 

Развој трансверзалних вештина

Много постова је нагласило важност учења на радном месту у развоју не само техничких, већ и „трансверзалних“ или „социјалних вештина“, ставова и понашања. То је у посебном фокусу на другом нивоу образовања одраслих на Државном техничком институту Aterno-Manthonè у Пескари, који ради на развоју животних вештина попут самосвести и тимског рада. Институт је предузео бројне иницијативе за читање и писање, укључујући у различитим приликама и вечерњу и затворску наставу, подстичући вештине разумевања и боље знање о себи.

 

Учење у различитим контекстима

 

Пракса

Пракса се помињала у више постова. Поменута је Мрежа праксе и учења на радном месту и слободно доступни европски алати попут Алата за учење заснованог на раду. Имамо пример са Кипра, где они који су успешно прошли кроз шему праксе имају право да похађају вечерње школе техничког и стручног образовања, које функционишу као школе друге шансе. Овде се може препознати и пренети део њиховог образовања и оспособљавања (претходног учења) стеченог у оквиру шеме праксе. Као резултат тога, добијају могућност да заврше средњошколско образовање у року од једне или две године.

 

Омогућавање учења на радном месту које је изазов за традиционално учење

Подсетили смо да нека радна места отежавају учење. Пројект PRODOME (ПРОофесионализација одржавања ДОМомаћинства у Европи) показао је изазове са којима се сусрећу домаћице које раде у приватним домаћинствима послодаваца који нису навикли да нуде обуку и где постоје додатни захтеви у погледу приватности. Пројекат је развио резултате који укључују приручник за помоћ у пружању обуке људима из таквих занимања.

 

Нове прилике за дигитално учење

Многи постови имали су снажан нагласак на томе на који начин дигитализација доводи до нових могућности учења на радном месту. На пример, претходно поменути пројекат Campus Basisbildung користи комбиновано учење кроз 60 јединица е-учења. Кроз други пројекат, Erasmus+ project YouDigIT, испробано je 28 апликација у шест земаља, на групи европских просветних радника који раде са одраслим ученицима и идентификовано шест најкориснијих и најзабавнијих апликација.

Секторски приступи истакнути су у неким постовима. Пројект EULIFT представио је апликацију коју је развио како би научио неговатеље како да правилно поступају са пацијентима како би избегли проблеме мишићно-коштаног система. Апликација укључује: алат за процену потреба пацијената и одабир оптималне технике приступа пацијентима; 3Д анимације основних положаја и покрета; и 3Д аватаре - Нина (неговатељ) и Џејкоб (пацијент). У креативном сектору, пројекат CO-Design развио је приручник за обуке, онлајн образовне ресурсе за учење и CO.Design Essentials који одређује како да научите да „ко-креирате“.

Партнери у Берлину истакли су значај друштвеног комбинованог учења. То укључује тражење питања, проблема или изазова у контексту сопственог рада и његово решавање заједно са другима (нпр. укључујући људе изван компаније) уз помоћ друштвеног софтвера. Ово представља облик „учења наглас“ изван граница компаније, као што је илустровано у кратком видеу у наставку.


 

Значај процене вештина

Unionlearn из Уједињеног Краљевства подсетио нас је на важност помагања људима у процени сопствених вештина током свог радног века. Организација води пројекат процене вештина Mid-Life Skills Review project који финансира Еразмус+. Европски партнери израдили су дигитално подржану процену вештина у току средњег животног доба како би помогли радницима да истраже како да буду отпорнији на изазове на тржишту рада са којима се могу суочити у будућности.

 

Развој вештина едукатора

Неколико објава било је усмерено на потребу развијања вештина едукатора, често кроз механизам слања особља у друге земље како би људе извукли из зоне комфора у њиховом нормалном окружењу и како би искусили другачије праксе; и кроз међународне пројекте сарадње за развој метода за развијање компетенција наставника, као што је пројекат Еразмус+ Training Educators Training Course (Курс за обуку едукатора).

Један пројекат, The Future Teacher: Focus on the ICT Competencies of Teachers (Будући наставник: Фокус на ИКТ компетенције наставника), развио је:

  • упитник „дигитални термометар“ који процењује компетенције наставника на основу европског оквира DigCompEdu, пре и после праћења онлајн модула;
  • „Дигитални компас“ који омогућава индивидуални пут учења онлајн модула који треба следити;
  • Дигитална путовања (е-модули на мрежи) која се могу преусмерити и поново делити, а не само делити за коришћење (19 модула на сваком од три нивоа - почетни, средњи и напредни).

 

Потреба за систематским приступима који су такође прилагођени индивидуалним потребама компаније

Догађај на Исланду подсетио нас је на важност систематичности у учењу на радном месту, уз истовремено поседовање довољне флексибилности како би се удовољило потребама различитих предузећа. У 2017. години основан је Центар за туристичке вештине Исланда, којим управљају релевантне заинтересоване стране, укључујући Министарство индустрије и иновација и социјалне партнере. Од тада се Центар фокусира на: утицај и сарадњу са формалним школским системом ради бољег прилагођавања садашњих и будућих студијских програма потребама индустрије; и повећање обуке у оквиру туристичких предузећа. Активности укључују запослене у Центру који раде са центрима за целоживотно учење да би се на систематски и стратешки начин обратили туристичким компанијама како би појачали обуку на лицу места.

 

Прилике да јавне управе дају пример

Други учесници истакли су начине на које јавне управе могу показати лидерство у учењу на радном месту. Пројект #PAT4YOUNG, започет у јануару 2018. године, јесте програм „обрнутог менторства“ који је осмислила и реализовала Fondazione Demarchi (Тренто, Италија) у сарадњи са Јавном управом аутономне покрајине Тренто (РАТ). Његов циљ је размена вештина између старијих и млађих запослених у јавном сектору, посебно у погледу питања дигитализације и преноса организационе културе. Штавише, иновативни формат пројекта бави се генерацијским разликама у организационој стварности РАТ-а креирањем модела који је применљив у другим организацијама.

 

Да не заборавимо волонтирање и непрофитне организације!

Неки учесници скренули су пажњу на чињеницу да је важно осигурати да постоје могућности за учење волонтера и непрофитних организација. На пример, једна непрофитна организација која ради у области превенције и лечења од дрога и других зависности је члан Европског удружења за образовање, обуке кроз путовања. Ово је мрежа заснована на моделу „путника“: обука кроз путовање, размена са вршњацима и заједничка изградња „складишта“ добрих пракси. Сваки полазник бира и следи један специфичан приступ, технику или систем и описује га у облику добре праксе. Чули смо нешто и од FireVall-а - Добровољне праксе ватрогасаца доступне свима, пројекта који има за циљ да се позабави питањем начина регрутовања и обуке добровољних ватрогасаца широм Европе путем међународне размене.


Ендру МекКошан више од 30 година ради у образовању и обуци у Европи као академски истраживач и консултант. Главни је аутор студије за израду мапирања Центара професионалне изврсности за Европску комисију која се помиње на овом блогу. Тренутно је виши научни сарадник у Центру за тешкоће у образовању на Универзитету Даблин Сити у Ирској.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email
Refresh comments Enable auto refresh

Apresentando 1 - 2 de 2
  • Retrato de Tom Wilson
    Very interesting and wide range of activity. However there seems to have been relatively little on the role of unions. Within the UK, the TUC set up Unionlearn which has had great success in organising, promoting, encouraging and delivering workplace learning. Other European countries have similar successful union programmes. They would repay further study and more attention. 
  • Retrato de Andrew McCoshan
    Hi Tom - I couldn't agree more. It's very noticeable, for example, how frequently employers are mentioned in relation to apprenticeships (often) compared to trades unions (not often). If it's any consolation, there was a blog in 2016 on Unionlearn: https://epale.ec.europa.eu/en/blog/how-trade-unions-ensure-quality-workp... - I see it was subsequently translated into German, Lithuanian and Latvian which hopefully has helped to promote its excellent track record. All the best, Andrew