chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plataforma eletrónica para a educação de adultos na Europa

 
 

Blogue

EPALE <3 SKOL - Suomen Kasvatustieteiden Opiskelijoiden Liitto

08/11/2019
por Vivianne Ruohola
Idioma: FI

/fi/file/kuvaepaleenkunopinnoillasionvaliajpgkuva_epaleen_kun_opinnoillasi_on_valia.jpg

 

Tämä blogiteksti kertoo EPALEn ja SKOLin eli Suomen Kasvatustieteiden Opiskelijoiden Liiton välisestä yhteistyöstä


Olen Vivianne Ruohola ja olen toiminut tämän vuoden EPALE-lähettiläänä. Edustan Suomen Kasvatustieteiden Opiskelijoiden Liittoa, SKOLlia. Liitto kokoaa yhteen kaikki yleisen kasvatustieteen opiskelijajärjestöt ja toimii niiden kattojärjestönä. Näitä järjestöjä on yhteensä seitsemän, sillä yleistä kasvatustiedettä voi opiskella seitsemällä eri paikkakunnalla.

 

SKOLin tavoitteena on brändätä kasvatustieteitä omana tieteenalanaan ja välittää tietoa siitä, mitä kasvatustieteilijöillä on tarjota työmarkkinoille, mitkä ovat kasvatustieteilijöiden valttikortteja työelämässä ja mistä kasvatustieteen opinnot koostuvat. Tuotamme myös arvokasta tietoa kasvatustieteilijöille ja kasvatustietelijöistä yhteistyökumppaneina tai työntekijöinä hyötyville tahoille.

 

SKOLin ja EPALEn yhteistyö alkoi vuonna 2018, SKOLin perustamisvuonna. SKOLin hallituksesta vuosittain valittava EPALE-vastaava tuottaa sisältöä foorumille ja pitää EPALE-esittelyitä korkeakouluopiskelijoille. Tarkoituksena on sekä jakaa tietoa aikuisoppimiseen liittyvistä ammateista että saada opiskelijat jo opintojen aikana liittymään heitä nyt ja tulevaisuudessa hyödyttävällä foorumille, EPALEen. Näin sekä SKOLin että EPALEn yhteistyön jaettu tavoite: kasvatustieteilijöille sopivan yhteisön rakentaminen toteutuu.

 

Aikuiskoulutusyhteisön rakentamisen lisäksi SKOL saa yhteistyöstä lisää sisältöä myös omalle sivustolleen, osoittaa olevansa varteenotettava yhteistyökumppani ja luo kasvatustieteilijöille vahvempaa jalansijaa työelämässä. Myös yhteishengen nostattaminen on toiminnassa keskiössä: jo opiskelijana on mahdollisuus päästä näkymään ja kuulumaan aikuiskoulutuksen kentällä, luomalla sisältöä EPALE-foorumiin. Näin EPALEsta kertominen hyödyttää monin tavoin sekä Opetushallitusta että SKOLlia.

 

Yhteistyössä verkostoitumisen, yhteisön rakentamisen ja ylläpitämisen sekä molemminpuolisen sisällönjakamisen lisäksi Opetushallitus tukee SKOLin toimintaa rahallisesti. Tämä tuki on tärkeä SKOLin toiminnan vuoksi, sillä liitto on voittoa tavoittelematon järjestö. Tuki mahdollistaakin esimerkiksi SKOLin tapahtumien eli kaikille yleisen kasvatustieteen opiskelijoille suunnattujen tapahtumien järjestämisen.


SKOLin innostavan syntytarinan pääset lukemaan täältä ja jos haluat tutustua lisää SKOLiin liittona, niin se onnistuu täältä.

 

Teksti: Vivianne Ruohola

Kuva: Johanna Ojama

 

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn