chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma eletrónica para a educação de adultos na Europa

Sala de imprensa

Radionice u okviru QNeST projekta

29/10/2019
Idioma: HR

U petak, 25. oktobra 2019. godine održana je u prostorijama Ministarstva ekonomije radionica na temu promocije postojećih i kreiranja novih turističko-kulturološko-gastro-prirodnih ruta, sa akcentom na područje Skadarskog jezera i njegove okoline.

Radionica se sprovodi u okviru QNeST projekta, koji Ministarstvo ekonomije realizuje sa još 8 partnera na projektu (Italija, Slovenija, Grčka, Hrvatska), a kojim koordinira Univerzitet Salento u Lecce.

Cilj radionice je predstavljanje prednosti dobijanja QNeST brenda na osnovu sprovedenog istraživanja, kao i mogućnosti promocije stvaranja inovativnog modela turističke ponude preduzetnika, udruženja, tur-operatera i turističkih agencija kroz promociju postojećih i kreiranja novih ruta, povezivanjem u rute na domaćem i regionalnom nivou, kao i promociju istih u zajedničku brošuru svih partnera QNeST projekta.

QneST projekat ima za cilj uspostavljanje Jadransko-jonske mreže operatora aktivnih u promociji razvoja malog i srednjeg biznisa, kroz promociju proizvoda i usluga sa definisanog geografskog područja u cilju stvaranja „prepoznatljivog QNeST brenda“, sa akcentom na promociji tradicionalnih proizvoda određenog geografskog područja – ribe, vina, maslinovog ulja, pršuta i sl.sa jedne strane, kao i promociju kulturno-turističke i gastronomske ponude definisanog kraja sa druge strane.

Quality Network of Suistanable Tourism - QNeST je projekat koji sufinansira Evropska unija kroz IPA Jadransko- jonski Interreg V-B Adrion program 2014-2020, u okviru prvog poziva za strateške projekte. Ukupna vrijednost projekta je 1.325.662,95 EUR od čega je Ministastvu ekonomije namijenjeno 140.000,00 EUR, pri čemu se iz EU sufinansira 85% iznosa.

Na radionici su dodjeljeni i sertifikati učesnicima u sprovedenom istraživanju koji će ujedno biti i prvi nosioci QNeST brenda.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn