chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plataforma eletrónica para a educação de adultos na Europa

 
 

Sala de imprensa

„Az én utam” Pályaorientációs társasjáték bemutató

09/04/2019
Idioma: HU

/pt/file/epalerapngepalera.png

Az EFOP 3.2.5-17-2017 – 00043 „Az Egri Tankerületi Központ MTMI készségeinek és kompetenciáinak fejlesztése, pályaorientáció megvalósulása mellett” elnevezésű projekt keretében a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat 2019. február 21-én szakmai rendezvényt szervezett. . Az esemény témája a „Pályaválasztási Tanácsadás a Pedagógiai Szakszolgálat keretei között” volt.

A rendezvényen a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal Euroguidance és EPALE projekt képviselői is tartottak előadást. Az EPALE platform bemutatása során a „Pályaorientáció és pályatanácsadás” szakmai közösség előnyeire, lehetőségeire helyeződött a hangsúly, lévén, hogy ezen szakemberek olyan módszertani megoldásokkal dolgoznak a szakterületen, amelyek a felnőtteket fókuszba állító szervezetek számára is rendkívül relevánsak.

A Euroguidance projekt keretében a résztvevők lehetőséget kaptak „Az én utam” pályaorientációs társasjáték" kipróbálására. A játék során négy életszakaszon keresztül haladnak a játékosok: tanulmányok, álláskeresés, munkavállalás és pályamódosítás. Fontos, hogy egy mentor (pedagógus vagy pályaorientációs szakember) segítse a játékosokat a pályán a felmerülő kihívások és döntési helyzetek közepette. A döntések meghozatalához az egyéneknek értékválasztásokat kell tenniük (pl. egészség, boldogság stb.), ezek alapján plusz pontokat kapnak. A felmerülő témák során rengeteg információ adható át játékos módon.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn