chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma eletrónica para a educação de adultos na Europa

Calendário

Save-the-date Week van de Geletterdheid 2017

Publicado por Karine Nicolay 3 anos 3 meses

Sexta-feira 8 de setembro de 2017 to Quinta-feira 14 de setembro de 2017

/pt/file/logopng-62logo.png

Van 8 tot 14 september 2017 is er de Week van de geletterdheid, die dit jaar helemaal in het teken staat van (kans)armoede. 

Geletterd zijn is een troef. Maar ook een noodzaak om in de samenleving van vandaag vlot te functioneren en te participeren. Dat wil zeggen: goed kunnen lezen en schrijven, rekenen en overweg kunnen met de computer en multimedia. Dit jaar richt de Week van de geletterdheid zich tot iedereen die in (kans)armoede leeft. Armoede is meer dan geen geld hebben. Je voelt je misschien uitgesloten. Of je krijgt er een laag zelfbeeld van, een gevoel van machteloosheid en wanhoop. Je schaamt je ervoor. Dat allemaal maakt de stap naar leren groot.

Meer informatie volgt.  Schrijf deze week al in je agenda!

Tijdens of na de Week van de geletterdheid kan je ook zelf een activiteit organiseren in het teken van geletterdheid. Weet je niet goed hoe, wat, of waar te beginnen? Ontdek het in de inspiratiepakketten! Ze staan boordevol praktische tips, voorbeelden van acties en achtergrondinformatie over geletterdheid.

Língua principal:
Preço da inscrição: 
Não
Data limite para a inscrição: 
03/07/2017
Evento na Internet: 
Não
Organizado por: 
DE WEEK VAN DE GELETTERDHEID is een Vlaamse campagne in het kader van het Strategisch Plan Geletterdheid Verhogen.
Tipo de organizador: 
Outro evento
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email
Refresh comments Enable auto refresh

Apresentando 1 - 1 de 1
  • Retrato de Liesbeth De Paepe

    Bij de start van de Week van de Geletterdheid lanceert KlasCement een structuur voor Basiseducatie.
    Leden van KlasCement kunnen dus voortaan ook leermiddelen voor de verschillende vakken van Basiseducatie (NT2, Alfabetisering NT2, Nederlands, opstap Frans, opstap Engels, maatschappijoriëntatie, ICT en wiskunde) delen en zoeken op KlasCement. Zo wil ook KlasCement mee inzetten op geletterdheid.