chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Serwis informacyjny

Mladi RE populacije na ljetovanju u Sutomoru

15/08/2017
Język: HR

Crveni krst Crne Gore je, uz podršku UNHCR-a, organizovao Ljetnji kamp za 30 mladih RE (Romi, Egipćani) populacije, koji se održava od 15. do 20. avgusta u Domu solidarnosti u Sutomoru.           

Kako je saopšteno iz Crvenog krsta, učesnici kampa su redovni polaznici Kluba mladih i ostalih vannastavnih edukativnih aktivnosti Crvenog krsta, koji tokom godine učestvuju na radionicama koji se organizuju na teme od značaja za njihovo svakodnevno funkcionisanje. Tako je boravak u Sutomoru za njih jedan vid nagrade, koji će podrazumijevati i druženje i boravak na plaži, ali će biti i nastavak edukativnog programa.
 
"Ovaj ljetnji kamp smo osmislili na sadržajan način. Tako će za adolescente RE populacije svakodnevno biti organizovane radionice na različite teme iz oblasti djelovanja Crvenog krsta,  a koje su značajne i interesantne za same polaznike. Mladi će imati priliku da dobiju dodatne informacije o humanim vrijednostima, prevenciji trgovine ljudima, mirnom rješavanju konflikata, načinima suzbijanja diskriminacije i sl, a biće organizovana i kratka obuka u pružanju prve pomoći. Sve će se raditi na interaktivan način i učesnički pristup, pa ćemo kroz radionice jačati i liderske vještine polaznika", izjavio je Veselin Pajović, koordinator Kluba mladih u Crvenom krstu Crne Gore.
 
Sa mladima u Domu solidarnosti, pored koordinatora Kluba mladih, boravi i romski asistent, a redovno će ih posjećivati i volonteri Crvenog krsta.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn