European Commission logo
Utwórz konto
Resource Details
ZASÓB

Publicatie "Overschot aan onbenut talent, gooi de arbeidsmarkt om"

Meer werk

Ongeveer één tot twee miljoen mensen willen en kunnen werken, maar slagen er niet in om tot duurzaam en betaald werk te komen. Experts pleiten voor een arbeidsmarkttransitie. De arbeidsmarkttransitie moet bestaan uit vier systemische stappen, schrijven hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen en sociaal en organisatiepsychologe Marieke Stolp in het whitepaper 'De arbeidsmarkttransitie: naar meer waarde en meer werk'. De genoemde stappen zijn:

  1. De brede waarde van werk en het meedoen aan werk moeten uitgangspunt worden: stel de individuele en maatschappelijke waarde van werk centraal.
  2. De maatschappelijke baten van werk dienen beter inzichtelijk te worden gemaakt: maak zo concreet mogelijk wat de waarde van werk is.
  3. De arbeidsmarkt moet meerdere vaarwegen krijgen naar zinvol werk: kijk bijvoorbeeld naar de parallelle arbeidsmarkt, een concept dat zich richt op nieuw werk voor mensen die de stap naar de reguliere arbeidsmarkt niet kunnen maken.
  4. De menselijke maat en het (er)kennen van talent zijn cruciaal: zorg dat beter inzichtelijk wordt over welke competenties en vaardigheden mensen beschikken.

Het whitepaper is hier te vinden.

Resource Details
Autor materiału
prof. dr. Ton Wilthagen in co-auteurschap met Marieke Stolp, MSc.
Typ zasobów
Studia i sprawozdania
Kraj
Nederland
Język dokumentu
Nederlands
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!