European Commission logo
Utwórz konto
Resource Details
ZASÓB

Tanulás felnőttkorban

A tanuláshoz való jog alapjogként jelenik meg a hazai és nemzetközi jogszabályi környezetben is. A Nullpont Kulturális Egyesület "Tanuló közösségek és társadalmi átalakulás" című projektje ahhoz kívánt hozzájárulni, hogy a nemzetközi jó gyakorlatok megismerésével, összehasonlításával, áttekintésével olyan sikeres példákat mutasson be, amelyek a tanuláshoz való hozzáférést biztosítják a társadalom különböző csoportjai számára. A projekt megvalósítói olyan tanulásközpontú, a felnőtt tanulásra, munkaerő-piaci integrációra, településfejlesztésre, közösségfejlesztésre irányuló projekteket igyekeztek feltárni, amelyek a társadalmi felzárkózást segítik.

Ez a kötet a feltárt jó gyakorlatokat foglalja össze, tematikusan csoportosítva. A kötet első egységében olyan településszintű elemzések vannak, amelyek egy komplexebb megközelítés keretében egy-egy településre ható fejlesztő kezdeményezéseket mutatnak be. A második részben egy-egy szervezethez, szervezeti körhöz kapcsolódó kezdeményezést bemutató esetleírások találhatók.

Resource Details
Tanulás felnőttkorban.
ISBN
978-615-00-5229-8
Autor materiału
Márkus Edina, Máté-Szabó Barbara
Typ zasobów
Studium przypadku
Kraj
Magyarország
Data publikacji
Język dokumentu
magyar
Login (1)

Komentarz

Ebben a jógyakorlati gyűjteményben számos a jövő közösségszervezői számára hasznos esettanulmány használható jó gyakorlatként. A kulturális közösségfejlesztés mint bevett új fogalom több új tartalommal bővült - ahogy arról beszámol az összefoglaló.

Login (0)

Users have already commented on this article

Chcesz zamieścić komentarz? Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!