chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

Serwis informacyjny

Wat kan Job shadowing voor jou betekenen?

10/12/2019
Język: NL

Job shadowing is een vorm van opleiding voor werknemers op de werkplek waarbij iemand die wil weten wat een bepaalde functie inhoudt, een uitoefenaar van die functie volgt en observeert. Job shadowing kan beschouwd worden als een vorm van opleiding of professionalisering.

Door mee te lopen doet de ‘job shadower’ veel kennis op over de dagelijkse werkzaamheden van een werknemer met een bepaalde functie. Job shadowing is rijke ervaring en levert veel meer op dan het lezen van een functieomschrijving of het voeren van een informatief gesprek waarbij een werknemer zijn of haar werk beschrijft.

Iemand die een job shadowing uitvoert, ontdekt de nuances van een bepaalde functie en leert deze begrijpen. Hij of zij kan zien hoe de werknemer het werk uitvoert, welke resultaten er verwacht worden en met welke andere werknemers je tijdens het werk te maken krijgt.

Ook kan hij of zij bij vergaderingen aanschuiven, klanten bezoeken, conferenties of opleidingsevenementen bijwonen en zo volledig vertrouwd raken met het werk. 

 

Dit nieuwsbericht hoort bij het Dossier Job shadowing

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn