chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

Serwis informacyjny

Osiguranje kvaliteta u obrazovanju odraslih jedan od fokusa jedanaestog sastanka kontakt osoba za obrazovanje odraslih

19/04/2019
przez Daria Mrsic
Język: HR

Redovni, jedanaesti po redu, sastanak kontakt osoba za obrazovanje odraslih u nadležnim obrazovnim institucijama u Bosni i Hercegovini održan je 11. i 12. aprila u Brčkom u organizaciji DVV Internationala i Odjeljenja za obrazovanje pri Vladi Brčko distrikta BiH.

Sastanak su otvorili Šef odjeljenja, gospodin Senad Osmanović i direktor DVV International - Ureda za BiH, dr.sc. Emir Avdagić, a među učesnicima sastanka bili su predstavnici sedam administrativnih jedinica i to: Unsko-sanskog kantona, Zeničko-dobojskog kantona, Tuzlanskog kantona, Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Kantona Sarajevo, Republike Srpske i Brčko distrikta.

Pored redovne razmjene informacija o aktuelnostima u oblasti obrazovanja odraslih u pojedinačnim administrativnim jedinicama, dvije ključne teme koje su bile predmet diskusije ovog sastanka su:

  • uvođenje softvera za monitoring i osiguranje kvaliteta u oblasti obrazovanja odraslih
  • uloga sektora/referenata za obrazovanje odraslih u procesu osiguranja i unapređenja kvaliteta u obrazovanju odraslih.

Zaključak svih učesnika jeste da je osiguranje kvalitetne implementacije zakonskog okvira na polju obrazovanja odraslih neophodno u svim administrativnim jedinicama te da je isto moguće ostvariti jedino zajedničkim djelovanjem, ujednačenim pristupom i adekvatnim alociranjem ljudskih i finansijskih resursa u skladu s usvojenim propisima.

Sljedeći sastanak kontakt osoba zakazan je za decembar 2019. godine u Unsko-sanskom kantonu

 

Izvor: http://www.dvv-international.ba/

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn