chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

Leermiddel

Poletna številka glasila UIL Nexus

Taal: SL

Gepost door Ana Peklenik

Najnovejša številka glasila Nexus: UIL Newsletter v središče postavlja mednarodni dan pismenosti. Ob tem izpostavlja nekaj misli in fotografij, ki se nanašajo na povezavo med pismenostjo in ranljivostjo ljudi. 

Septembra so v Nemčiji tekli posebni dogodki, pogovori na temo "Nepismenost v Hamburgu - ali res obstaja?" Ob dnevu pismenosti ozaveščajo tudi o projektu Pismenost in mobilne tehnologije, v katerem sta se povezala UNESCO in Microsoft. Na podstrani UNESCO najdemo povezavo do LitBase - baze podatkov s primeri dobrih praks, povezanimi z bralno in matematično pismenostjo.

V rubriki UIL po svetu napovedujejo Grale 4 (2019), ki bo na celovit način osvetlil stanje v izobraževanju in učenju odraslih. Poročajo o različnih mednarodnih projektih, ki so se začeli v poletnem času, in predstavljajo izdane publikacije. Posebni izdaji revije International Review of Education smo predstavili tudi v e-Novičkah ACS

Unesco je odprl razpis za nagrado za učeče se mesto 2019

Med svojimi novicami izpostavljajo predvsem agendo Education 2030. Temu so podredili tako notranje dogajanje na inštitutu kot  obisk znanih gostov. 

 

Še več novic UIL Unesco najdete na spletni strani inštituta. Če želite prejemati novice Unesco UIL na svoj naslov, se lahko prijavite.

Auteurs van het materiaal: 
UNESCO Institute for Lifelong Learning – UIL
Publicatiedatum:
donderdag, 13 september, 2018
Taal van het document
Type materiaal: 
Overig
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email