Overslaan en naar de inhoud gaan
Resource Details
BRON

Átalakuló munkahelyek: az automatizálás hatása Magyarországon

A tanulmány megállapításainak alapja az MCKinsey Global Institute által a technológiai trendek - beleértve az automatizálást, a mesterséges intelligánciát, a digitalizálást és a robottechnológiát -a magyar és nemzetközi munkaerőpiacra és gazdaságokra kifejtett hatásáról elvégzett kutatási programja. A magyarországi automatizálás modellezésére használt módszertan az MGI 2017-es jelentésén alapszik, melynek címe: A Future That Works: Automation, Employment, and Productivity (A működő képes jövő: Automatizálás, foglalkoztatás és termelékenység).

A vezetői összfoglaló megállapításai:

  • Az automatizálás alapjaivan fogja átalakítani a világgazdaságot és a munkaerőpiacokat, mivel a munkafeladatok közel 49 százaléka már jelenleg is automatizálható technikailag.
  • Az automatizálás úgy járulhat hozzá a magyar GDP növeléséhez, hogy egyidejüleg növeli a termelékenységet és jelent megoldást a munkaerőhiányra.
  • Az automatizálás bevezetésének üteme lehetővé teszi az alkalmazkodást a vállalatok, a munkaerőpiac és a politikai döntéshozók számára, hogy felkészüljenek a változásokra.
  • 2030-ig az automatizálás Magyarországon 1 millió munkahelyre fog érdemi hatást kifejteni a mérsékelt ütemezésű forgatókönyv alapján.
  • Magyarország az automatizálás központjává válhat, ha megteszi a szükséges lépéseket, melyben az oktatásnak és a képzésnek kiemelkedő szerepe van. Magyarország lehetőségei az automatizálás korszakában. 
Resource Details
Auteurs van het materiaal
David Fina
Type materiaal
Studies en rapporten
Publicatiedatum
Taal van het document
Login (2)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!