chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Nieuws

e-Izobraževanje o trajnostnem gospodarjenju z naravnimi viri

17/09/2018
Taal: SL

V sklopu projekta ERASMUS+ Strateška partnerstva za inovativni pristop usposabljanja o trajnostnem gospodarjenju z gozdovi, ali kratko CIA2SFM, je v februarju in marcu 2018 potekalo e-izobraževanje z naslovom Trajnostno gospodarjenje z naravnimi viri v luči klimatskih sprememb. Izobraževanje je bilo namenjeno mentorjem in udeležencem študijskih krožkov ter ljubiteljskim uporabnikom gozda, ki so želeli izvedeti več o gospodarjenju z gozdovi.

Izobraževanje je bilo postavljeno v spletno okolje in je dalo udeležencem možnost lastne izbire časa in okolja za učenje. Uporabljali so lahko različna interaktivna orodja, kar je vsebine napravilo bolj zanimive. Ves čas izobraževanja je bil udeležencem na voljo tudi tutor. To vlogo je prevzela Darja Kocjan z Gozdarskega inštituta Slovenije, ki je bil eden od treh slovenskih oz. eden od skupno sedmih partnerjev v projektu. Tutor je skrbel za tekoč potek izobraževanja in za forum, kjer so imeli udeleženci možnost zapisati vprašanja ali pa le misli, ki so se utrnile tekom prebiranja gradiv. Izobraževanje je uspešno zaključilo 7 udeležencev, ki so po zaključku tudi prejeli potrdilo o uspešno opravljenem e-izobraževanju. 

 

Naravni viri so tudi za stroke, ki se z njimi neposredno ne ukvarjajo, bistven element življenja. Omenjeno usposabljanje je eno prvih v izobraževanju odraslih, ki sistematično povezuje izobraževalce z upravljalci naravnih virov. V nekem smislu je upravljalec naravnih virov vsak med nami.

E-izobraževanje je še vedno prosto dostopno za vse, ki bi se želeli naučiti več o gospodarjenju z naravnimi viri. Če bi vas zanimalo, se lahko obrnete na Darjo Kocjan (darja.kocjan@gozdis.si) in dr. Nevenko Bogataj (nevenka.bogataj@acs.si).

 

Darja Kocjan je asistentka na Oddelku za gozdno tehniko in ekonomiko Gozdarskega inštituta Slovenije.

Dr. Nevenka Bogataj se na Andragoškem centru Slovenije že vrsto leto ukvarja z razvojem možnosti za neformalno učenje odraslih, kot so študijski krožki in izobraževanje za trajnostni razvoj.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn