chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

Leermiddel

Etter- og videreutdanning innen digitalisering: større behov enn tilbud

Taal: NB

Gepost door Eva Hoifodt

Etterspørselen er særlig stor innenfor temaområder som teknisk IKT-kompetanse, IKT-sikkerhet og personvern og IKT og helse.

På oppdrag fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) skal NIFU kartlegge universitets- og høgskolesektorens tilbud og etterspørsel av videreutdanningstilbud innenfor feltet «digitalisering». Kartleggingen inngår som kunnskapsgrunnlag i NTNUs interne arbeid med etter- og videreutdanning.

I et nytt arbeidsnotat besvarer NIFU to spørsmål:

  • Hva slags kompetansebehov har man i det norske samfunnet innen digitalisering?
  • Hva tilbys av etter- og videreutdanning innen dette feltet ved norske universiteter og høyskoler?

NIFU ser et betydelig kunnskapsbehov innen digitalisering. Spesielt gjør disse behovene seg gjeldende i forhold til de fem temaområdene: teknisk IKT-kompetanse, ledelse av digitaliseringsprosesser, IKT-sikkerhet og personvern, digitalt utenforskap og IKT og helse.

Som svar på det andre spørsmålet finner NIFU at det eksisterer et ikke ubetydelig, men langt fra omfattende, etter- og videreutdanningstilbud innen digitalisering.

Arbeidsnotatet konkluderer med at det er mye som tyder på at behovet er større enn tilbudet. Spesielt gjelder dette innenfor temaområder som teknisk IKT-kompetanse, IKT-sikkerhet og personvern og IKT og helse.

Auteurs van het materiaal: 
Arne Martin Fevolden, NIFU
Cathrine Tømte, NIFU
Lars Lyby, NIFU
Karin Vaagland, NIFU
Publicatiedatum:
woensdag, 12 september, 2018
Taal van het document
Type materiaal: 
Studies en rapporten
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email