chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

Leermiddel

Доклад "Несъответствие на уменията - пречка пред конкурентоспособността в ЕС"

Taal: BG

Gepost door Rositsa Panova

Този доклад е изготвен от Института за пазарна икономика (ИПИ) и изследва несъответствията в уменията в ЕС и тяхното въздействие върху конкурентоспособността на бизнеса в ЕС. Докладът включва цялостен преглед на съществуващата литература по този въпрос и очертава някои от основните изводи относно връзката на несъответствията на уменията с образованието, личната и общата производителност, динамиката и резултатите на пазара на труда, иновационния капацитет и конкурентоспособността. Изследването включва и резултатите от специално проучване, което има за цел да хвърли повече светлина върху причините и последиците от несъответствията на уменията от гледна точка на фирмите.

Докладът предлага допълнителни доказателства за значението на приоритетните професии по отношение на несъответствието (както са идентифицирани от Cedefop), както и допълнителна информация за потенциални проблеми на пазара на труда в пет референтни страни (Австрия, България, Финландия, Германия и Испания).

Auteurs van het materiaal: 
Институт за пазарна икономика
Publicatiedatum:
vrijdag, 27 juli, 2018
Taal van het document
Type materiaal: 
Studies en rapporten
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn