chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

Leermiddel

Vem är karriären till för?

Taal: SV
Document available also in: EN

Gepost door Kerstin Hagblom

Den 24 april 2015 disputerade Ingela Bergmo-Prvulovic med avhandlingen “Social Representations of Career and Career Guidance in the Changing World of Working Life”. I fyra delstudier har Bergmo-Prvulovic studerat hur begreppet karriär uppfattas, dels av vuxna som påverkas av arbetslivets förändringar, dels av studie- och yrkesvägledare som arbetar med karriärrelaterade frågor. Hon har också undersökt hur karriär uttrycks i europeiska policydokument för vägledning.

Studierna visar att betydelsen av karriär i arbetslivet succesivt har skiftat fokus från yttre belöningssystem i form av yrke, befordran, ökad status, ökad lön och nya mål till att betona människors inre belöningssystem, där människor förväntas vara nöjda med framgång på ett personligt plan. Den visar också hur olika målgrupper bildar olika föreställningar om betydelsen av karriär, beroende på den roll de har i arbetslivet.

I policydokumenten framgår att ekonomiska perspektiv på karriär utgår ifrån organisationers behov och intressen medan medarbetarna förväntar sig att deras arbetsinsatser och kontinuerliga lärande ingår i ett ömsesidigt utbyte med organisationen. Organisationen betonar numera alltmer de inre belöningssystemen, medan människor fortfarande efterfrågar och har behov av yttre belöningar för sina insatser. Utmaningen för arbetsplatser ligger i att konkretisera hur de belönar och uppskattar den här formen av inre karriärutveckling hos sin personal, menar Bergmo-Prvulovic.

Studien visar också att studie- och yrkesvägledare anser att karriär i vägledningspraktiken är något annat än den vanligt förekommande uppfattningen att karriär är lika med framgång som klättring uppåt. Vägledare ser snarare på karriär som personligt växande och livsutveckling.

Både vägledare och organisationer anser att karriär främst handlar om de inre belöningssystemen, men utifrån helt olika fokus och behov. Och det är oklart vem som ansvarar för att tala om yttre belöningar, något som människor trots allt fortfarande efterfrågar.

 

Auteurs van het materiaal: 
Ingela Bergmo-Prvulovic
Publicatiedatum:
dinsdag, 26 mei, 2015
Taal van het document
Type materiaal: 
Studies en rapporten
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email