chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

Leermiddel

Nova številka znanstvene revije Andragoška spoznanja

Taal: SL

Gepost door Maruša Mohorič

Revija Andragoška spoznanja je mednarodna znanstvena revija za izobraževanje in učenje odraslih, ki izhaja štirikrat na leto. 

Revija je namenjena objavi izvirnih znanstvenih člankov (raziskave, razprave, analize), poročil, razmišljanj o strokovni terminologiji in knjižnih ocen predvsem s področja humanistike in družboslovja, ki obravnavajo različne vidike učenja in izobraževanja v odraslosti in starosti ter s tem povezane pojave. 

Revija objavlja mednarodne znanstvene in strokovne članke v slovenskem in angleškem jeziku. Vsi članki so recenzirani, recenzentski postopek je anonimen. (Andragoška spoznanja. (3.1.2018). Pridobljeno 3.1.2018 s https://revije.ff.uni-lj.si/AndragoskaSpoznanja/index).

 

V zadnji številki iz leta 2017 je objavljen tudi prispevek z naslovom "Erasmus+ s podporo mednarodnemu sodelovanju odpira vrata v svet izobraževalcem odraslih v Sloveniji", ki sva ga pripravili Maruša Bajt in Ana Stanovnik Perčič, sodelavki CMEPIUS-a . V njem sva predstavili ozadje nastanka programa Erasmus+, ki je v letu 2017 obeležil 30-letnico delovanja, in ugotovitve iz Vmesnega nacionalnega poročila o implementaciji in učinkih programa Erasmus+, ki je bilo pripravljeno v letu 2017. Rezultati vmesne študije so pokazali, da ima mednarodno sodelovanje v programu Erasmus+ pozitiven vpliv na profesionalni razvoj osebja, razvoj lokalnih skupnosti in dvig kakovosti sistema izobraževanja odraslih v Sloveniji. Predstavljena je tudi platforma EPALE, spletno mesto aktualnih informacij s področja izobraževanja odraslih, ki hkrati deluje tudi kot podporno orodje za diseminacijo projektnih rezultatov in dobrih praks projektov Erasmus+ v Evropi.

Vabljeni k branju tokratne tematske številke!

 

/nl/file/andragoskaspoznanjalogopngandragoska_spoznanja_logo.png

 

 

 

 

Maruša Bajt je koordinatorica platfome EPALE v okviru Nacionalne podporne službe EPALE, ki ima sedež na CMEPIUS-u (Centru Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja).

Auteurs van het materiaal: 
Jelenc Krašovec S., ur.
Mikulec B., ur.
Publicatiedatum:
vrijdag, 29 december, 2017
Taal van het document
Type materiaal: 
Artikelen
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn