chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

Leermiddel

Knjižica Moja kariera

Taal: SL

Gepost door Ajda Turk

Knjižico Moja kariera je izdal Center RS za poklicno izobraževanje (CPI). V njej so zbrane osnovne informacije o tem, kaj je pomembno pri vodenju kariere v različnih življenjskih obdobjih. Najdemo jo na portalu Mojaizbira.si in poleg usmeritev in priporočil obsega tudi seznam spletnih informacij in virov, ki bralcu nudijo dodatno usmeritev pri iskanju novih kariernih možnosti. Knjižica je preprosto zapisana, tako da se v njej lahko najde vsak – dijak, študent, odrasel, starš ali strokovni delavec. 

Informacije v knjižici, ki obsega sto strani, so namenjene otrokom, dijakom, študentom, mladim in odraslim, staršem in strokovnim delavcem. Knjižica je razdeljena na poglavja po življenjskih obdobjih od otroštva do odraslosti. Vsakemu so dodana priporočila, kako pristopiti k vodenju kariere, kaj bi bilo dobro vedeti in kje poiskati dodatne informacije. Dobrodošel je tudi seznam spletnih informacij in virov, ki knjižici dodajajo svojo težo ravno zaradi možnosti iskanja dodatnih informacij po področjih, ki bralca zanimajo.

V poglavju Odrasli so predstavljene možnosti, ki jih imajo odrasli za izobraževanje v tem življenjskem obdobju, ter priporočila, ki jim odrasel lahko sledi v času zaposlitve, brezposelnosti ali tretjem življenjskem obdobju.

Tako knjižnica kot portal Mojaizbira.si izobraževalcem odraslih lahko pomagajo pri svetovanju, informiranju in usmerjanju odraslih, ki se nahajajo v različnih življenjskih okoliščinah (iskanje novih kariernih možnosti, zaposlitve ali kako po upokojitvi). Vsak, ki prevzema vlogo mentorja, svetovalca ali izobraževalca, jo lahko uporablja kot zelo uporaben pripomoček pri svojem delu.

Vir: CPI (Novice), 22. 1. 2015

Auteurs van het materiaal: 
Tatjana Ažman, Miha Lovšin (et al)
ISBN: 
ISBN 978-961-6904-46-9
Publicatiedatum:
dinsdag, 30 december, 2014
Taal van het document
Type materiaal: 
Casestudy
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn