Overslaan en naar de inhoud gaan
Resource Details
BRON

MOOC-kurssit aikuisille perustaitoja opettaville opettajille Pohjoismaissa

Raportissa kuvaillaan aluksi MOOC-termiä ja sen konseptia sekä konseptin soveltamista ja käyttöä työryhmässä. Sen jälkeen pyritään määrittämään mahdollisen MOOC-pohjaisen koulutusvaihtoehdon tarpeen. Ratkaisun avulla voitaisiin vahvistaa pohjoismaisten luku- ja kirjoitustaidon opettajien osaamista. Raportti esittelee myös pohjoismaisen aikuisten luku- ja kirjoitustaitoverkoston, Alfarådetin, kehittämän kompetenssikuvauksen, jonka avulla pyritään kuvailemaan mahdollisen toteutuksen kenttää ja olettamuksia. Lopuksi ennen johtopäätöksiä ja suosituksia raportti esittelee ehdotuksen vaiheittaisesta toteutuksesta.

Raportti on osa keväällä  2014 perustetun Pohjoismaisen aikuiskoulutus-verkoston (NVL) aloitteesta nimetyn ”MOOC for Nordic Education for Teachers of Basic Skills for Adults” (MOOC-kurssit aikuisille perustaitoj opettavien opettajien koulutukseen Pohjoismaissa) töryhmän työtä.
 
Työryhmän tehtävänä oli tutkia, voisiko NVL laatia MOOC-pohjaisen koulutusvaihtoehdon, jonka avulla aikuisopiskelijoita opettavien pohjoismaisten opettajien osaamista voitaisiin vahvistaa painottamalla etenkin aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon opettamista. Työryhmä perustettiin yhteistyössä NVL:n etäoppimisverkoston (jäljempänä Distans), pohjoismaisen aikuisten luku- ja kirjoitustaitoverkoston Alfarådetin ja European Basic Skills Network -verkoston (EBSN) kanssa, jonka jäsen NVL on.
 
Resource Details
ISBN
978-952-7140-13-0
Auteurs van het materiaal
Nordiskt nätverk för vuxnas lärande
Type materiaal
Casestudy
Land
Publicatiedatum
Taal van het document
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!