Overslaan en naar de inhoud gaan
Resource Details
BRON

Mednarodni inštitut za načrtovanje izobraževanja ponuja številne uporabne vire

»Ni dvoma, načrtovanje ne ustvarja razvoja, vendar razvoj zahteva načrtovanje. Poleg tega je načrtovanje intelektualna disciplina, ki zahteva od vlad, da razmišljajo o sedanjosti glede na prihodnost in razmišljajo o prihodnosti v smislu namerne izbire.« Tako je leta 1963 na prvi seji upravnega odbora Mednarodnega inštituta za načrtovanje izobraževanja (International Institute for Educational Planning = IIEP) povedal generalni direktor Unesca, René Maheu.

Vizija IIEP temelji na razumevanju, da je izobraževanje temeljna človekova pravica. Vsak otrok in odrasel človek mora imeti možnosti izobraževanja, ki mu omogočijo spodobno življenje, dostop do svojih pravic in njihovo uveljavljanje ter aktivno sodelovanje v javnem življenju.

Pomemben element delovanja IIEP je izmenjava znanja za zagotavljanje orodij, podatkov in virov, ki jih načrtovalci izobraževanj potrebujejo za svoje delo. Na IIEP razvijajo in razširjajo orodja, ki nudijo najnovejše podatke o načrtovanju izobraževanja. Ponujajo jih med drugim v obliki knjig, priročnikov, newslettrov, glasil in različnih drugih publikacij IIEP. Najdemo jih tudi med 33.000 viri za načrtovanje izobraževanja, ki so v knjižnici.

Vse uporabne informacije in tudi vire najdete na spletni strani knjižnice IIEP tukaj.

IIEP se ukvarja zlasti z razširitvijo kakovostnega izobraževanja za zagotavljanje primernih in ustreznih učnih priložnosti za vse. Zato IIEP predvideva svet, v katerem so vsi otroci in mladi izkoristijo priložnosti kakovostnega učenja za trajnostni razvoj in mir. Prizadeva si tudi za zmanjševanje socialnih neenakosti, predvsem neenakosti med spoloma.

Resource Details
Auteurs van het materiaal
Unesco
Type materiaal
Overig
Land
Publicatiedatum
Taal van het document
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!