chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

Leermiddel

ValiGuide - en utövares guide till validering

Taal: SV
Document available also in: EN FI DA IS NB

Gepost door Anni KARTTUNEN

/lv/file/nordnnvlgb600rgbpngnord_nnvl_gb_600rgb.png

ValiGuide är en nordisk webbplattform om validering riktad till valideringsutförare. Plattformen beskriver vad validering handlar om, de olika stegen i valideringsprocessen, den kompetens som krävs för ett kvalificerat utövande samt tips och tricks.

Målsättningen är:
• Inspiration
• Kunskap och kompetensutveckling i de nordiska länderna
• Ett starkt fokus på "hur" och medvetenhet om vilka utmaningar arbetet medför

ValiGuide erbjuder ett brett urval av material, vägledning och rekommendationer för personer som arbetar med validering av vuxnas tidigare lärande. Syftet med ValiGuide är att bidra till professionaliseringen av valideringsprocessen som helhet såväl som varje enskilt valideringssteg, för att på så sätt främja validering av reell kompetens för vuxna.


ValiGuide, som är resultatet av Nordplusprojektet Competens-pro, administreras från och med 1 november 2016 av Nordiska expertnätverket för validering inom NVL, Nordiskt nätverk för vuxnas lärande. Expertnätverket för validering bidrar till att utveckla och främja validering på både nordisk och nationell nivå.


Läs mer på: http://nvl.org/valiguide/

Auteurs van het materiaal: 
Kirsten Aagaard, Camilla Alfsen, Haukur Harðarson, Anni Karttunen, Pär Sellberg (Nordic Expert Network for Validation under NVL)
Publicatiedatum:
dinsdag, 1 november, 2016
Taal van het document
Type materiaal: 
Onderwijsmiddelen voor afstandsonderwijs
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn