chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

Leermiddel

Pro gradu -tutkielma elinikäisen oppimisen kokemuksista

Taal: FI

Gepost door Lauramaija HURME

Kuva: Canva kuvituskuva
 

Titta Väätäinen tutki pro gradu -tutkielmassaan Elinikäisen oppimisen kokemuksia muistitietokirjoituksissa (Itä-Suomen yliopisto 2020) elinikäisen oppimisen kokemuksia. Tutkielmassaan Väätäinen kysyi, millaisia merkityksiä kansalais- ja työväenopiston toimintaan osallistuneet henkilöt liittivät elinikäiseen oppimiseen ja millaisia hyötyjä kansalais- ja työväenopistoissa opiskelu ja elinikäisen oppiminen tuottivat opiskelijalle.

Titta Väätäisen pro gradu -aineistona oli Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran ja Kansalaisopistojen liitto KoL:n muistitietokeruun kirjoitukset opiskelusta kansalais- ja työväenopistoissa. Laadullisen analyysin hän toteutti aineistolähtöisen sisällönanalyysin avulla.

Tulokset Väätäinen jaotteli sosiaaliseen pääomaan, osaamispääomaan, terveyspääomaan ja identiteettipääomaan (ks. Manninen ym. 2019). Kuviossa 1 näkyvät opiskelun tuottamat hyödyt pääomien mukaan jaoteltuna. Pääomat eivät ole toisistaan irrallisia, vaan toisiaan tukevia ja vahvistavia. Esimerkiksi, jos ihminen saa vahvistettua toimijuuttaan (identiteettipääoma), se voi vaikuttaa myös osaamispääoman ja sosiaalisen pääoman karttumiseen. Vastaavanlaisia kuvioita (hieman eri muodoissa ja sisällöissä) ovat tehneet myös muut aiheesta kirjoittaneet tutkijat.

Lue myös Titta Väätäisen haastattelu täältä.

Auteurs van het materiaal: 
Titta Väätäinen
Publicatiedatum:
woensdag, 19 augustus, 2020
Type materiaal: 
Studies en rapporten
Land:
Labels:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email