Overslaan en naar de inhoud gaan
Resource Details
BRON

Perustaidot - koontia tutkimuksista

Kuva: Canva (kuvituskuva)

Tämän resurssin avulla tutustut aikuisten perustaidoista tehtyyn tutkimukseen. Jyväskylän yliopiston soveltavan kielentutkimuksen keskuksen projektisuunnittelja Minna Bogdanoff nostaa tiivistelmässään esille muun muassaThe Longitudinal Study on Adult Learning (LSAL) ja OECD:n Program for the International Assessment of Adult Comepetencies (PIAAC) -tutkimusten keskeisiä tuloksia sekä perustaitojen määritelmät. Tiivistelmän lopussa esitetään toimenpide-ehdotuksia aiheeseen liittyen. Lue koko tiivistelmä reusrssin linkistä! 

Tutkimuskäsitteiden määritelmiä:

The Longitudinal Study on Adult Learning (LSAL) on asetelmanltaan pitkittäistutkimus, jonka osallistujat ovat olleet 18-44-vuotiaita lukion keskeyttäneitä. Tutkimuksessa seurattiin mm. luku- ja kiejoitustaitoa sekä lukemiseen ja kirjoittamiseen liittyviä toimintatapoja.

The Program for the International Assessment of Adult Competencies (PIAAC) -tutkimuksen tarkoituksena on vertailla aikuisten perustaitoja ja muita kykyjä laajalla skaalalla ympäri maailman. PIAAC-tutkimuksen painopisteitä ovat kognitiiviset kyvyt ja työpaikalla tarvittavat taidot. 

Resource Details
Auteurs van het materiaal
Minna Bogdanoff
Type materiaal
Studies en rapporten
Land
Publicatiedatum
Taal van het document
Login (0)
Labels

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!