chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

Leermiddel

Felnőttek a tanulószerződéses gyakorlati képzésben

Taal: HU

Gepost door Györgyi Bajka

Az elmúlt években a felnőttkori tanulószerződéses gyakorlati képzés a napirend élére került Európában. Bár rengeteg kutatás áll rendelkezésre a tanulószerződéses gyakorlati képzésről általában, a felnőttek számára szervezettekről kevesebbet tudunk. A hiányt a Cedefop és az OECD kezdte részlegesen kipótolni az elmúlt években, de még mindig sok az ismeretlen terület.

A 2019. év végén kiadott CEDEFOP tanulmány a fiataloknak és a felnőtteknek szánt tanulószerződéses gyakorlati képzések közti különbségeket vizsgálta. Megállapította, hogy a felnőtteknek szánt tanulószerződéses gyakorlati képzést jelenleg nem tekintik külön kategóriának. A felnőttkori tanulószerződéses gyakorlati képzést nem könnyű egyértelműen meghatározni, de figyelembe veszi a felnőttek korábbi tapasztalatát is, és lehetővé teszi, hogy formális szakoktatási és -képzési vagy felsőoktatási minősítéssel záruljon (az általános tanulószerződéses gyakorlati képzésnek megfelelően).

Auteurs van het materiaal: 
CEDEFOP
ISBN: 
978-92-896-2915-7
Publicatiedatum:
vrijdag, 15 november, 2019
Taal van het document
Type materiaal: 
Studies en rapporten
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email