Overslaan en naar de inhoud gaan
Blog
Blog

Inicijativa priče EPALE zajednice

Od početka širenja pandemije COVID-19, naši profesionalni i porodični životi su značajno poremećeni i svi su prisiljeni da se prilagode novim načinima rada za koje prije nekoliko sedmica nismo mislili da je  moguće. U zajednici za učenje odraslih, mnogi nastavnici naporno rade na razvoju inovativnih rješenja za online podučavanje, učenje na daljinu i e-učenje, kako bi se bavili izazovima ovog novog okruženja za osposobljavanje i nastavili podržavati svoje učenike u ovim teškim i nesigurnim vremenima.

Više nego ikad, ovo je vrijeme da se nastavnici u obrazovanju odraslih povežu i inspirišu jedni druge na EPALE platformi.Kako bismo započeli saradnju u zajednici, otvaramo poziv cijeloj zajednici za učenje odraslih da podijeli  priče, iskustva i rješenja sa svojim kolegama na EPALE platformi. Želimo čuti za vas, vašu motivaciju, vaše napore da nastavite s obrazovanjem, mogućnostima koje e-učenje, online podučavanje i virtualna mobilnost mogu donijeti; kao i uticaj COVID-19 na vas i vaš rad.Priče se ne moraju nužno odnositi na isksutva koja ste stekli tokom Korona virusa, ali bi trebala nadahnuti sa rješenjima i strategijama za poboljšanje mogućnosti e-učenja, online podučavanja i novim razmišljanjima o pružanju učenja za odrasle.

Kako učestvovati?

Podijelite svoja iskustva sa nama!1. Ispunite obrazac (en),(hr,sr,bs)2. Pošaljite obrazac na helpdesk@epale-support.eu i označite “Priče EPALE zajednice: vaše ime i prezime” u naslovu vašeg e-maila.Možete pisati na engleskom ili bilo kojem drugom jeziku koji EPALE platforma podržava.Naša želja je da predstavimo one koji se suočavaju s ovim teškim vremenima, pa vas molimo da nam pošaljite fotografiju vas, vaše organizacije za obrazovanje odraslih ili fotografiju koju želite posvetiti svojoj priči.3. Vašu priču ćemo objaviti na EPALE platformi u određenom odjeljku zajedno s vašom fotografijom. Uvjeravamo vas da ćemo pokrenuti sve naše promotivne kanale i društvene medije za širenje vaših iskustava.4. Sve priče EPALE zajednice će biti objedinjene u ''Knjizi priča'' koja će biti profesionalno kreirana i objavljena u PDF formatu. Knjiga priča će doživjeti svoju promociju na prikladnom EPALE događaju i biće distribuirana putem EPALE i Erasmus+ kanala. 

Podijelite svoju priču danas i podržite svoje kolege i prijatelje širom Evrope!

 

Novi ste u EPALE zajednici?

EPALE je zajednica stručnjaka za obrazovanje odraslih koja ima cilj podržati i povezati zajednicu učenja odraslih u cijeloj Evropi!Pridružite se danas i podijelite svoja iskustva, ideje i resurse s kolegama iz obrazovanja odraslih širom Evrope! 

 

Login (0)

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Laatste discussies

EPALE Discussie: Wat kunnen we doen om de volwasseneneducatie beter te maken voor mensen met een beperking?

In juni richt EPALE de schijnwerpers op hoe mensen met een beperking kunnen bijleren. We horen graag van jou hoe we volwasseneneducatie voor mensen met een beperking kunnen verbeteren. De schriftelijke discussie (in het Engels) zal plaatsvinden op 8 juni om 14 uur (CEST).
Meer

Vindt u het ook jammer dat de volwasseneneducatie nauwelijks bijdraagt aan het nieuwe decreet voor duaal leren?