Overslaan en naar de inhoud gaan
Resource Details
BRON

Pohjoismainen kestävän koulutuksen verkosto

Kuva: Simon Migaj (Canva)

Tiesitkö, että Aikuisten oppimisen pohjoismaisessa verkostossa (NVL.org) löytyy myös kestävän koulutuksen verkosto? Verkoston virallinen nimi on Nordic Sustainable Education Network. Sen tavoitteena on juurruttaa kestävän kehityksen teema pohjoismaiseen aikuiskoulutukseen. Verkosto on muun muassa kehittänyt kestävän kehityksen koulutusohjelman ja järjestänyt vuosina 2014-16 kestävän kehityksen koulutuksia Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Islannissa. Koulutusohjelman nimi on The New Nordic Education for Sustainability.

Koulutuksen oppimistavoitteita on neljä. Niiden mukaan osallistujalla kurssin jälkeen on 

  1. parempi tietämys ja ymmärrys kestävän kehityksen käsiteestä niin ekologisesta, sosiaalisesta kuin taloudellisesta näkökulmasta, sekä syvempi tietoisuus yhteiskunnallisista haasteista niin paikallisella kuin globaalilla tasolla.
  2. työkalupakissaan uudet opetusmenetelmät ja kyky siirtää opitut taidot ja tiedot osallistujan omaan koulutusympäristöön.
  3. näkökulmia useisiin pohjoismaisiin kestävän kehityksen esimerkkeihin, jotka osallistuja osaa siirtää omaan koulutusympäristöönsä.
  4. osaamista pohjoismaisessa verkostossa toimimisen vahvuuksista – Uusi pohjoismainen kestävä kehitys.

Koulutusohjelman arvioi kaksi ulkopuolista asiantuntijaa, joiden mukaan koulutuksen sisällöt olivat erinomaisia ja vastasivat YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Myös osallistujien osaaminen oli arvioiden mukaan kehittynyt huomattavasti.

Inspiroidu osallistujien ajatuksista ja innovatiivisesta koulutusohjelmasta – kestävän kehityksen ja aikuisten oppimisen äärellä tietenkin!

Resource Details
ISBN
ISBN 978-952-7140-26-0
Auteurs van het materiaal
NVL - Tove Holm, Kirsten Paaby, Miriam Sannum, Ellen Stavlund, Caitlin Wilson
Type materiaal
Studies en rapporten
Trefwoorden
Publicatiedatum
Taal van het document
Resource media
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!