chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

Leermiddel

Program Beremo in pišemo skupaj – UŽU BIPS

Taal: SL

Gepost door Neja Colja

Program Beremo in pišemo skupaj – UŽU BIPS je namenjen manj izobraženim staršem otrok v prvih treh letih šolanja. Cilj je razvijanje temeljnih spretnosti na ravni, ki ustreza potrebam staršev v vsakdanjem življenju in za pomoč otroku pri opismenjevanju. Program je del zbirke programov UŽU – Usposabljanje za življenjsko uspešnost, ki so namenjeni razvoju pismenosti odraslih.

/nl/file/uzubipsgifuzu_bips.gif

Programe UŽU – Usposabljanje za življenjsko uspešnost so pripravili na Andragoškem centru Slovenije (ACS) na podlagi izsledkov mednarodne raziskave pismenosti odraslih. Namenjeni so odraslim, ki imajo za sabo manj kot deset let šolanja in si želijo izboljšati svojo pismenost. Glavni namen programov je izboljšati pismenost udeležencem in jim s tem zagotoviti večjo samostojnost v vsakdanjem življenju ter jih spodbuditi za nadaljnje učenje in izobraževanje. Programi so za udeležence brezplačni. Sofinancirajo jih Ministrstvo za izobraževanje, šolstvo in šport (MIZŠ) in Evropski socialni sklad (ESS).

Odraslim ponujajo pet javno veljavnih programov:

  • Beremo in pišemo skupaj – UŽU BIPS
  • Most do izobrazbe – UŽU MI
  • Moj korak – UŽU MK
  • Izzivi podeželja – UŽU IP
  • Moje delovno mesto – UŽU MDM

Program UŽU BIPS traja 50 ur. Najpogostejše vsebine, ki se izvajajo v programu, so: spoznavanje organiziranosti v šoli, pisanje opravičil, didaktične igre, razvijanje bralne kulture in obisk knjižnice, spodbujanje demokratičnih odnosov med starši in otroci. Udeleženci so starši skupaj z otroci. Po končanem programu starši razširijo svoje znanje ter uporabljajo nove načine preživljanja časa z otrokom, kar poveča uporabo pismenosti in spodbudi njen razvoj v družinskem okolju.

Več o samem programu si preberite tukaj.

/nl/file/bipsjpgbips.jpg

Auteurs van het materiaal: 
Andragoški center Slovenije
ISBN: 
978-961-6130-47-9
Publicatiedatum:
maandag, 1 januari, 2007
Type materiaal: 
Overig
Land:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn