Overslaan en naar de inhoud gaan
Resource Details
BRON

Улесняване на общностното обучение

Общностното обучение започва там, където хора от различни възрастови групи с различно образование и опит се обединяват, за да променят активно средата си на живот, като едновременно с това се инициират обучителни процеси. Затова общностното обучение обединява работа в общността и обучителни подходи.

Основното значение на работата, свързана с развитието на общността, е да мотивира хората да участват активно в работата на тяхната общност, да оформят общността и по-специално да включат тези, попадащи в групата на „хора в неравностойно положение". В този процес се изграждат и развиват умения и компетенции, които допринасят не само за устойчива общност, но и насърчават личната ефективност на всеки човек.  

В рамките на проекта по Еразъм+ „Улесняване на общностното обучение“ беше разработен модел за обучение на фасилитатори на общностното обучение и общностни активисти, който описва задачите и компетенциите, както и стратегии за изграждане на общностно образование и залагане на мерки за осигуряването на качество. Проектът беше изключително успешен в това да покаже значимостта на ученето един от друг и заедно с друг, като същевременно се изграждаше модела.

Resource Details
Auteurs van het materiaal
Елке Бенеке, Фелиситас Уашутз, Роза ди Стефано, Дейвид Маккалан, Лин Тейлър, Иванина Сярова, Мартина Бахмайер
Type materiaal
Mogelijkheden en bronnen
Publicatiedatum
Taal van het document
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!