chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Nieuws

Ekspertutvalget for etter- og videreutdanning anbefaler nesten 50 endringer i det norske utdanningssystemet for å øke mulighetene for livslang læring

19/06/2019
Taal: NB

Ekspertutvalget for etter- og videreutdanning publiserte nylig rapporten Lærekraftig utvikling. Arbeidet ble ledet av Simen Markussen, seniorforsker ved Frisch-senteret.

 

Komiteens mandat var å evaluere i hvilken grad det norske utdanningssystemet passer til arbeidslivets behov for etter- og videreutdanning. Norge har en høy deltakelse i voksenopplæring, inkludert videreutdanning. Rapporten trekker likevel fram at betydningen av livslang læring øker, og at Norge trenger et opplæringssystem for folk i arbeid som er mer fleksibelt, tilgjengelig og relevant. Rapporten understreker at det er behov for tilpasninger i både rammeverket som regulerer utdanningssektoren, og i individenes adgang til opplæring og utdanning, inkludert økonomisk støtte.

 

For at utdanningssystemet skal bli mer relevant i forhold til det norske arbeidslivet, er ekspertutvalget hovedanbefalinger:

  1. Styrket tilbud av utdanning og opplæring definert av arbeidslivets behov
  2. Bedre kvalitet gjennom støtte til utvikling og forsterket kvalitetskontroll
  3. Økt tilgang til utdanning og opplæring
  4. Økt regionalt ansvar for koordinering og mobilisering

 

Les mer

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn