Overslaan en naar de inhoud gaan
Resource Details
BRON

Kohti elinikäistä oppimista: Yhteinen tahtotila, rahoituksen periaatteet ja muutoshaasteet

Kohti elinikäistä oppimista: Yhteinen tahtotila, rahoituksen periaatteet ja muutoshaasteet

Osaamisen uudistaminen on tulevina vuosina yksi yhteiskuntamme keskeisistä haasteista ja mahdollisuuksista. Mutta kenellä on vastuu osaamisen kehittämisestä? Entä onko aikuisten osaamisen kehittämisen yhteinen raha kohdennettu oikein? Millaista elinikäisen oppimisen Suomea haluamme olla rakentamassa? 

Yhteensä 30 keskeistä toimijaa valtionhallinnon, työelämän ja koulutuksen aloilta on työskennellyt lokakuusta 2018 lähtien Sitran fasilitoimana. Tammikuussa 2019 julkaistiin näiden toimijoiden yhteinen tahtotila elinikäisen oppimisen Suomesta. Tahtotila ja sen neljä teesiä sisältävät vision elinikäisen oppimisen pitkän aikavälin kehittämissuunnasta. Lähtökohtana on näkemys siitä, että elinikäinen oppiminen on sekä tuottava pitkän aikavälin investointi että hyvinvoinnin rakennusaine, josta hyötyvät niin yksilö, erilaiset yhteisöt kuin koko yhteiskunta.

Tahtotilan jatkoksi ja yhteiskunnallisen päätöksenteon tueksi samat organisaatiot määrittelivät elinikäisen oppimisen keskeiset muutoshaasteet ja rahoituksen periaatteet, jotka auttavat tahtotilan toteutuksessa. Nämä kaikki on koottu Sitran 26.3.2019 julkaisemaan selvitykseen Kohti elinikäistä oppimista: Yhteinen tahtotila, rahoituksen periaatteet ja muutoshaasteet

Selvityksen tekijät toivovat, että aihe nousee kevään eduskuntavaalien jälkeen keskeiseksi osaksi seuraavaa hallitusohjelmaa. Sitra on sitoutunut edistämään elinikäistä oppimista yhdessä tuotettujen näkemysten pohjalta vuoden 2021 loppuun saakka.

Resource Details
ISBN
ISBN 978-952-347-107-8
Auteurs van het materiaal
Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra
Type materiaal
Studies en rapporten
Land
Publicatiedatum
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!