Overslaan en naar de inhoud gaan
Event Details
7 Dec
2017

Zaključna konferenca Erasmus+ KA3 projekta GOAL – Guidance and Orientation for Adult Learners

Slovenia
Ljubljana
to

 

V mednarodnem triletnem projektu Svetovanje odraslim v izobraževanju odraslih - GOAL (2015-2018) sodeluje 6 držav, med katerimi Slovenijo zastopamo Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport kot nacionalni vodja projekta, Andragoški center Republike Slovenije in Center Republike Slovenije za poklicno izobraževanje. V Sloveniji smo si v projektu GOAL zadali razviti in nadgraditi obstoječe svetovalne pristope v izobraževanju odraslih, da bi le-ti dosegali različne nizko kvalificirane odrasle, brezposelne, starejše od 50 in migrante, in s tem spodbujati k večjemu vključevanju teh skupin v vseživljenjsko učenje. V ta namen smo k sodelovanju v projektu povabili 4 ustanove, ki izvajajo informiranje in svetovanje odraslim v izobraževanju kot del storitev, ki jih nudijo svojim uporabnikom, da so pilotno preizkušale nove pristope svetovanja za odrasle: Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, CDI Univerzum – Svetovalno središče Ljubljana, Šolski center Velenje in Ljudsko univerza Velenje – Svetovalno središče Velenje.

 

Na zaključni konferenci, ki bo potekala v četrtek, 7. decembra 2017, v Radisson Blu Plaza Hotelu v Ljubljani, bomo predstavili dosežene rezultate projekta ter priporočila za nadaljnji razvoj svetovalne dejavnosti v izobraževanju odraslih na nacionalni in regionalni ravni.

 

Konferenca je namenjena predstavnikom nacionalnih organizacij in drugih socialnih partnerjev v izobraževanju odraslih, direktorjem šolskih centrov ter ravnateljem srednjih poklicnih in strokovnih šol, ki imajo enote za izobraževanje odraslih, ter predstavnikom enot za izobraževanje odraslih, strokovnim sodelavcem ljudskih univerz in središč ISIO ter vsem sodelujočim partnerjem v regionalnih partnerskih mrežah projekta GOAL v Ljubljani in Savinjsko-Šaleški regiji.

 

Konferenca bo potekala med 10. in 15. uro. Udeležba je brezplačna, prijave pa sprejemamo  do srede, 29. 11. 2017, na povezavi: https://svzap.acs.si/goal/07122017.

Vabljeni k udeležbi!

 

V mesecu decembru bomo v elektronski obliki objavili zaključno evalvacijsko poročilo za Slovenijo (v angleškem jeziku), do zaključne mednarodne konference 17. januarja 2018 v Bruslju pa tudi slovensko različico istega poročila. Oba dokumenta bosta dostopna na spletu.

Več o projektu in rezultatih vseh 6 držav si lahko preberete na spletni strani www.projectgoal.eu.

*** *** ***

Oglejte si tudi prispevek Zaključna konferenca Erasmus+ KA3 projekta GOAL – Svetovanje odraslim v izobraževanju odraslih, ki smo ga na EPALE objavili 18. 1. 2018. 

 

*** *** ***

Prispevek je za EPALE pripravila Tina Višekruna, ki je zaposlena na Centru RS za poklicno izobraževanje kot strokovna sodelavka na  projektu Erasmus+ GOAL (Guidance and Orientation for Adult Learners).

Event Details
Status
As planned
Type evenement
Conferentie
Website van het evenement
Type organisator
Ander evenement
Doelgroep
Netwerken & organisaties voor volwassenenonderwijs
Projecten & partnerschappen
Beleidsmakers
Deelnamekosten
Nee

Heb je een evenement in gedachten?

Aarzel niet! Klik op de link hieronder en voeg een evenement toe!

Laatste discussies

EPALE Discussie: Wat kunnen we doen om de volwasseneneducatie beter te maken voor mensen met een beperking?

In juni richt EPALE de schijnwerpers op hoe mensen met een beperking kunnen bijleren. We horen graag van jou hoe we volwasseneneducatie voor mensen met een beperking kunnen verbeteren. De schriftelijke discussie (in het Engels) zal plaatsvinden op 8 juni om 14 uur (CEST).
Meer

Vindt u het ook jammer dat de volwasseneneducatie nauwelijks bijdraagt aan het nieuwe decreet voor duaal leren?