Overslaan en naar de inhoud gaan
Event Details
14 Dec
2020

Уебинар "Медиите и фалшивите новини около темата за семейството"

Remote Event
to

Националното звено за подкрепа на EPALE Ви анонсира онлайн събитие, свързано с важни теми, които са актуални за Електронната платформа за учене на възрастни в Европа. Припомняме, че медийната грамотност, фалшивите новини и семейната грамотност, стоят отдавна във фокуса на интерактивното пространство на Платформата. Някои от тях бяха и тематични фокуси през предходни години.

Уебинарът, който ви представяме, е насочен към студенти по журналистика и медийни специалности. Темата за отразяването на семейството в медиите, фалшивите новини за живота в семейните общности, както и медийните образи на семейството, продължават да предизвикват дебати. Те са интересни и важни за бъдещите журналисти и медийни специалисти, които са специфична целева група на професионалистите в сектора за учене на възрастни в България. 

Онлайн дискусията ще се състои на 14 декември (понеделник) 2020 година, от 14:00 до 16:00 ч., в платформата Zoom.

По време на събитието ще можете да видите и чуете различни гредни точки по анонсираните теми. Нина Александрова, която е изпълнителен продуцент на предаването "Събуди се" по NOVA, ще представи телевизионни практики и журналистически опит, свързан със семейството и ролята на бащата. Пролет Велкова, водещ на "Кой говори?" по Дарик радио, ще предложи на участниците техники за това как да общуват вкъщи (кратки уроци по практическа психология в ефира на Дарик). Георги Апостолов от Фондация "Приложни изследвания и комуникации" ще създаде картина за ултраконсервативната информационна атака срещу родителите и децата, а Катя Кръстанова от фондация "Асоциация Анимус" ще говори за образа на бащата отвъд насилника в системата за социална подкрепа.

Можете да се регистрирате на следния линк: https://forms.gle/25Qho7PCNejaYj5f7

За да участвате в уебинара, можете да влезте на посочената дата и час чрез следния линк: https://us02web.zoom.us/j/81310035679…

Event Details
Status
As planned
Type organisator
Ander evenement
Organiser name
http://www.mencare.bg/
Contactgegevens
http://www.mencare.bg/
Doelgroep
Academici, studenten, onderzoekers in andragogiek
Netwerken & organisaties voor volwassenenonderwijs
Mediadeskundigen
Behandelde thema
Deelnamekosten
Nee

Heb je een evenement in gedachten?

Aarzel niet! Klik op de link hieronder en voeg een evenement toe!

Laatste discussies

EPALE Discussie: Wat kunnen we doen om de volwasseneneducatie beter te maken voor mensen met een beperking?

In juni richt EPALE de schijnwerpers op hoe mensen met een beperking kunnen bijleren. We horen graag van jou hoe we volwasseneneducatie voor mensen met een beperking kunnen verbeteren. De schriftelijke discussie (in het Engels) zal plaatsvinden op 8 juni om 14 uur (CEST).
Meer

Vindt u het ook jammer dat de volwasseneneducatie nauwelijks bijdraagt aan het nieuwe decreet voor duaal leren?