Overslaan en naar de inhoud gaan
Event Details
8 Mar
2020

Seminar "Internet učionica"

Remote Event
to

 Seminar Internet učionica je online seminar namenjen nastavnicima razredne i predmetne nastave u osnovnim i srednjim školama. Tokom seminara biće predstavljena Gugl učionica - virtuelno mesto za nastavnike i učenike koja pomaže organizovanju nastave koja je prilagođena brzini rada i mogućnostima svakog učenika.

Teme na seminaru:

1. Virtuelne učionice i komunikacija putem interneta - U ovoj temi predstavićemo prednosti i nedostatke korišćenja interneta i virtuelnih učionica i dati osnove didaktike nastave koja se oslanja na upotrebu virtuelnih učionica;

2. Kreiranje i podešavanje Gugl učionice - Gugl učionica iz ugla učenika i iz ugla nastavnika, kreiranje Gugl učionice i osnovna podešavanja, pozivanje učenika i povezivanje nastavnika;

3. Upravljanje Gugl učionicom - Vrste sadržaja i način njegovog kreiranja u Gugl učionici, postavljanje nastavnog materijala, obaveštenja i zadataka, komunikacija u Gugl učionici, pokretanje diskusije, postavljanje anketa i zadataka u svakodnevnoj nastavi;

4. Praćenje postignuća učenika u Gugl učionici - Praćenje i vrednovanje rada u Gugl učionici, ocenjivanje zadataka i davanje povratnih informacija učenicima, evidencija postignuća učenika.

Event Details
Status
As planned
Type evenement
Evenement voor professionele ontwikkeling
Website van het evenement
Type organisator
Ander evenement
Organiser name
Obrazovno kreativni centar
https://okc.rs/
Registration URL
Contactgegevens
prijava@okc.rs
Aantal afgevaardigden
< 100
Doelgroep
Netwerken & organisaties voor volwassenenonderwijs
Behandelde thema
Doelstellingen
Gugl učionica je virtuelno mesto za nastavnike i učenike koja pomaže organizovanju nastave koja je prilagođena brzini rada i mogućnostima svakog učenika. Sa samo nekoliko klikova, možete kreirati virtuelnu učionicu, dodati učenike i postaviti lekcije i zadatke. Кreiranjem raznovrsnih sadržaja omogućeno je efikasno učenje svim učenicima, bez obzira na to kako učenik najefikasnije uči. Učenici mogu da pristupe materijalima i zadacima bez obzira na to gde se nalaze - u učionici, kod kuće, ili na putu do škole. Mogu da uče brzinom i u vreme koje im odgovara, da pregledaju materijal za učenje više puta ako im je potrebno, a pomaže i učenicima koji su izostali sa nastave. Jedanput kreiran materijal moguće je postaviti istovremeno u više učionica i na taj način uštedeti na vremenu i novcu za potrebe njegove distribucije.
Olakšana je komunikacija između učenika, kao i između nastavnika i učenika. Gugl učionica pruža i mogućnost saradnje sa nastavnicima istih predmeta i predmeta koji su u korelaciji.
U toku seminara, biće predstavljene mogućnosti koje Gugl učionica nudi, način komunikacije sa učenicima, načini kreiranja i organizacije materijala i zadataka, kao i ocenjivanje pristiglih radova.
Verwachte leerresultaten
Kreirana virtuelna učionica za rad sa učenicima.
Nastavnici prate napredak učenika dobijajući više detalja o njihovim trenutnim veštinama, osiguravajući nastavu prilagođenu brzini rada i mogućnostima učenika.
Učenici uče brzinom koja im odgovara. Кomunikacija učenika i nastavnika, kao i pomoć nastavnika nakon nastave će biti intenzivnija. Nastavnik će imati bolji uvid u napredovanje učenika.
Povećana aktivnost na časovima na kojima nastavnik koristi virtuelnu učionicu.
Povećana saradnja između nastavnika istih predmeta i predmeta u korelaciji.
Erkenning / bewijs van deelname en/of leerresultaten
Seminar je akreditovan od strane ZUOV-a, kataloški broj 630:

https://zuov-katalog.rs/index.php?kataloski_broj=630&action=page%2Fcatalog%2Fview
Deelnamekosten
Ja

Heb je een evenement in gedachten?

Aarzel niet! Klik op de link hieronder en voeg een evenement toe!

Laatste discussies

EPALE Discussie: Wat kunnen we doen om de volwasseneneducatie beter te maken voor mensen met een beperking?

In juni richt EPALE de schijnwerpers op hoe mensen met een beperking kunnen bijleren. We horen graag van jou hoe we volwasseneneducatie voor mensen met een beperking kunnen verbeteren. De schriftelijke discussie (in het Engels) zal plaatsvinden op 8 juni om 14 uur (CEST).
Meer

Vindt u het ook jammer dat de volwasseneneducatie nauwelijks bijdraagt aan het nieuwe decreet voor duaal leren?