chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

Evenementen

Letni posvet o izobraževanju odraslih 2015

Gepost door Neja Colja 4 jaar 11 maanden geleden

woensdag 25 november 2015
Ljubljana
,

Andragoški center Slovenije (ACS) vabi na Letni posvet o izobraževanju odraslih (LPoIO), ki bo letos potekal v Kongresnem centru Smelt Ljubljana, 25. novembra 2015.

 

Posvet je srečanje nosilcev politike, stroke in prakse na tem področju. Je priložnost za ovrednotenje prehojenih poti in doseženih ciljev, informiranje in razpravo o izzivih in usmeritvah, ki bodo krojile delovanje v prihodnje.

 

V uvodnem delu dogodka bo imela govor dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, ter priznani esejist in pravnik, prof. dr. Marko Pavliha. Nato bo sledila predstavitev Slovenskega ogrodja kvalifikacij ter strokovne podlage za pripravo programov za izpopolnjevanje oziroma specializacij. V panelni razpravi predstavnikov štirih ministrstev bo potekala razprava o tem, kaj pripravljajo v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike 2014–2020 in Letnega programa za izobraževanje odraslih 2016. Politika izobraževanja odraslih nastaja in se uresničuje tudi na lokalni ravni. Predstavitev fokusnih skupin z župani ter razprava s tremi od njih bosta osvetlili to raven. Izvedeli boste lahko tudi, kaj lahko pričakujete v tretji fazi uresničevanja Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO). Za konec pa se boste seznanili s predlogom sprememb Navodil o prilagajanju izrednega poklicnega in strokovnega izobraževanja.

Posvet je priložnost tudi za neformalne stike, ki krepijo skupno zavezanost razvoju področja.

 

Celoten program je dostopen tukaj. Prijavite se lahko tukaj. Rok za prijavo je 16. november 2015.

/nl/file/posvetepalejpgposvet_epale.jpg

 

Primaire taal:
Type evenement: 
Conferentie
Deelnamekosten: 
Nee
Registratietermijn: 
16/11/2015
Online evenement: 
Nee
Contactgegevens: 
mag. Zvonka Pangerc Pahernik (T: 01 5842 567 ali 051 302 313, E: zvonka.pangerc@acs.s); Mateja Pečar (T: 01 5842 578 ali E: mateja.pecar@acs.si)
Doelgroep: 
Academici, studenten, onderzoekers in andragogie
Netwerken & organisaties voor volwassenenonderwijs
Netwerken & organisaties voor volwassenenonderwijs
Projecten & partnerschappen
Beleidsmakers
Behandelde thema:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email