Event Details
10 Dec
2019

Informativno srečanje ob zaključku projekta LearnersMOT ali sprožanje primarne motivacije za učenje pri malo izobraženih

Slovenia
Ljubljana
to

Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje vas vabi, da se udeležite dogodka za širjenje vedenja o rezultatih projekta Learnersmot ali kako sprožati primarno motivacijo za učenje pri malo izobraženih odraslih ob uporabi pripomočkov IKT.

Dogodek bo potekal v prostorih Narodnega muzeja (Maistrova 1) v Ljubljani (vhod z muzejske ploščadi Metelkova).

 

Learnersmot_logotip_0

 

UTEMELJITEV PROJEKTA: spoprijemanje z manjšanjem obsega delovne sile in z drugimi družbenimi spremembami narekuje, da se morajo prav vsi zaposleni nenehno učiti, tudi tisti, ki so malo izobraženi in nizko usposobljeni, ki imajo odpor do učenja in sprememb in tudi tisti, ki so v stanju funkcionalne nepismenosti. Njih moramo odkriti in motivirati za izobraževanje! Razumevanje tega posebnega učnega občinstva in njihovega odpora do učenja in sprememb, sprožanje njihove motivacije za učenje se danes zdi ključnega pomena.

PRIJAZNO VAS VABIMO DA SE NAM NA TEM DOGODKU PRIDRUŽITE, če ste ponudniki izobraževanja, izobraževalci odraslih, socialni delavci, menedžerji človeških virov, mentorji v izobraževanju starejših, študenti andragogike, starejši študenti, člani prostovoljskih organizacij, ali če vas preprosto tema zanima. 

PRIJAVE sprejema do 6. decembra 2019, Urška Majaroninfo@univerzatri.si, telefon: 00386 70 790 329 

 

 

Dr. Dušana Findeisen je profesorica angleščine in francoščine ter književnosti in andragoginja. Sama ali s kolegi je uvedla in izvajala številne inovacije v izobraževanju odraslih: visokošolski predmet socio-kulturna animacija in izobraževanje za lokalni razvoj, izobraževanje starejših, Slovensko univerzo za tretje življenjsko obdobje, Andragoško poletno šolo za lokalni razvoj. Prispevala je k razvoju študijskih krožkov na Slovenskem, soustanovila je  revijo Andragoška spoznanja, je članica njenega uredniškega odbora. Pet let je bila izvedenka Age Platform Europe za zaposlovanje in izobraževanje starejših in zunanja izvedenka Evropske komisije za izobraževanje starejših. Doslej je koordinirala približno dvajset mednarodnih projektov. Vodi Inštitut za raziskovanje in razvoj izobraževanja pri SUTŽO. Deluje kot mentorica na SUTŽO. Je podpredsednica DANET, evropskega združenja. Objavila je pet znanstvenih monografij in več sto člankov.

Event Details
Status
As planned
Type organisator
Ander evenement
Organiser name
Slovenska univerza za tretje življsnjsko obdobje
Contactgegevens
Urška Majaron, info@univerzatri.si, telefon: 00386 70 790 329 
Deelnamekosten
Nee

Heb je een evenement in gedachten?

Aarzel niet! Klik op de link hieronder en voeg een evenement toe!

Laatste discussies

Wat staat er in de jobomschrijving van de centrumcoördinator?

'It's lonely at the top' voor de directeur van een centrum voor volwasseneducatie. Dat gevoel staat nergens beschreven in vacatures.
Dit is een oproep van om jobomschrijvingen te delen én een uitnodiging om het over het gevoel van eenzaamheid, of andere gevoelens, aan de top van een organisatie te hebben.

Meer

EPALE Discussie: Wat kunnen we doen om de volwasseneneducatie beter te maken voor mensen met een beperking?

In juni richt EPALE de schijnwerpers op hoe mensen met een beperking kunnen bijleren. We horen graag van jou hoe we volwasseneneducatie voor mensen met een beperking kunnen verbeteren. De schriftelijke discussie (in het Engels) zal plaatsvinden op 8 juni om 14 uur (CEST).
Meer