chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

Evenementen

Evropski dan jezika - 26. septembar

Gepost door Daria Mrsic 2 maanden 6 dagen geleden

maandag 21 september 2020 tot zaterdag 26 september 2020

Evropski dan jezika obilježava se širom Bosne i Hercegovine kroz brojne online događaje namijenjene učenicima, profesorima, nastavnicima, kao i svim ljubiteljima jezika. EUNIC BiH - Udruženje kulturnih institucija Evropske unije u BiH i Info centar Evropske unije u BiH pozivaju sve zainteresovane da se pridružite u proslavi Evropskog dana jezika.

Savjet Evrope ohrabruje svih 800 miliona Evropljana, građana 47 država članica, da uče  jezike bez obzira na godine i okruženje. Vjerujući da je jezička raznolikost način za postizanje većeg stepena međukulturološkog razumijevanja i važna komponenta bogatog kulturološkog naslijeđa našeg kontinenta, Savjet Evrope promoviše višejezičnost u cijeloj Evropi. Na inicijativu Savjeta Evrope, Evropski dan jezika se proslavlja 26. septembra svake godine od 2001. – u saradnji sa Evropskom komisijom.

EUNIC BiH – Udruženje kulturnih institucija Evropske unije u BiH i Info centar Evropske unije u BiH pripremili su raznovrsne edukativne i zabavne sadržaje u kojima svi zainteresovani mogu učestvovati putem interneta u periodu od 21. do 26. 09. 2020. godine.

Ako uživate u istraživanju etimologije riječi, tajnovitom putu jezika kroz stoljeća i uticaju na kulturu, istoriju i društvo možete testirajte svoje znanje kroz edukativni kviz Info centra Evropske unije u Bosni i Hercegovini! Takođe, možete se  priključiti i nekom od veselih časova evropskih jezika i naučiti nešto novo.

U sklopu programa su i brojni vebinari koji su  namijenjeni svim profesorima stranih jezika i biće održani na lokalnim jezicima. Prijavite se i učestvujte u brojnim zanimljivim događajima.

Za detaljan program i informacije o načinu prijave na aktivnosti kliknite na stranicu događaja

Deelnamekosten: 
Nee
Online evenement: 
Ja
Georganiseerd door: 
EUNIC BiH - Udruženje kulturnih institucija Evropske unije u BiH i Info centar Evropske unije u BiH
Type organisator: 
Ander evenement
Contactgegevens: 
https://euinfo.ba/bs/kontakt/
Doelgroep: 
Academici, studenten, onderzoekers in andragogie
Behandelde thema:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email