chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

Evenementen

ЕВРОПА ИСКА ДА ЧУЕ ГЛАСА НА МЛАДИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ

Gepost door Iliana Taneva 1 jaar 2 maanden geleden

donderdag 15 augustus 2019
Хелзинки
,

Конкурс за есе на тема "Речта, с която бих се обърнал към предприемачите от Европа, ако бях Комисар с ресор МСП и предприемачество“

За четвърта година ГД „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на ЕК организира конкурс за есе за млади предприемачи. Право на участие в състезанието, което се провежда в рамките на Европейската седмица на МСП, имат граждани на държави членки на ЕС и страни партньори по Програма COSME, на възраст между 18 и 25 години.

Желаещите да участват в конкурса трябва да напишат есе с максимална дължина  от 2500 думи на английски език. Темата на тазгодишното издание е „Речта, с която бих се обърнал към предприемачите от Европа, ако бях Комисар с ресор МСП и предприемачество“. Крайният срок за кандидатстване е 16 август, като всеки участник може да кандидатства само веднъж. Кандидатстването се извършва чрез попълване на онлайн формуляр, достъпен на следния линк.

Наградата за авторите на най-добрите есета е безплатно пътуване и участие в тазгодишното издание на Асамблеята на МСП, която ще се проведе в Хелзинки, Финландия, в края на ноември 2019 г. Участниците, достигнали до финала, ще бъдат поканени да произнесат речта си на живо и да отговарят на допълнителни въпроси от публиката.

Участниците, представили най-добри есета, ще бъдат обявени през месец октомври и ще бъдат поканени да се състезават на големия финал в Хелзинки, където ще представят речта си пред повече от 500 делегати на Асамблеята на МСП. Определените да участват в Хелзинки ще получат професионална подготовка за своето представяне пред публика. Речите на финалистите ще бъдат популяризирани чрез официални канали в социалните медии. Крайният победител в състезанието ще бъде определен чрез вота на публиката.

SME Week Youth Essay Competition е ежегодно състезание за есета, чрез което млади предприемачи имат възможност да изразят своите идеи и мнения по теми, свързани с предприемачеството и МСП на европейско ниво. Повече за конкурса можете да прочетете на ТУК, а с условията за участие можете да се запознаете ТУК. Асамблеята на МСП е най-значимото събитие за МСП в Европа, което се провежда веднъж годишно в рамките на Европейската седмица на МСП.

За допълнителна информация относно конкурса, можете да се свържете с Дирекция „Европейска интеграция и европейски проекти“, БТПП, тел. 02 8117 553, лице за контакт - Димитър Паунов.

Primaire taal:
Type evenement: 
Evenement voor professionele ontwikkeling
Deelnamekosten: 
Nee
Registratietermijn: 
15/08/2019
Online evenement: 
Nee
Georganiseerd door: 
Генерална дирекция „Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия
Type organisator: 
NSS-evenement
Contactgegevens: 
Дирекция „Европейска интеграция и европейски проекти“, БТПП, тел. 02 8117 553, лице за контакт - Димитър Паунов.
Doelgroep: 
Projecten & partnerschappen
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email