Overslaan en naar de inhoud gaan
Event Details
1 Feb
2018

DANNELSE I/OG/ELLER UDDANNELSE?

Denmark
København
to
DPU, Aarhus Universitet inviterer til konference den 1. februar 2018. Dannelse er de seneste år kommet på alles læber, men hvad menes der med begrebet, og hvordan kan man fremme dannelse i skole og uddannelse?  Konferencen vil bidrage til en afklaring af begrebet dannelse og af dannelsesprocessers karakter, hvor de end foregår i skolen og uddannelsessystemet.
 

Fra pædagoger og lærere til forskere og ministre tales der kritisk og bekymret om, at dannelsen har trange vilkår i skole- og uddannelsessystemet.

Ofte er det imidlertid uklart, hvad der menes med begrebet dannelse, og hvordan man kan og bør fremme dannelse i skole og uddannelse. Der er brug for en afklaring af dannelse som begreb og mere præcise bestemmelser af dannelsesprocessers karakter, hvor de end foregår.

Det er baggrunden for, at forskningsenheden i Samtidsdiagnostik ved DPU, Aarhus Universitet inviterer til en konference om dannelse og uddannelse.

Medlemmer af forskningsenheden har de seneste år bidraget til at stille skarpt på dannelse og på det historiske og aktuelle forhold mellem dannelse, skole og uddannelse. Det har resulteret i en række bogudgivelser: At ville noget med nogen (Steen Nepper Larsen 2016); Pædagogikkens Idehistorie (Ove Korsgaard, Jens Erik Kristensen og Hans Siggaard Jensen 2017); antologien Dannelse – kontekster, visioner, temaer og processer (red. Lejf Moos 2017) – og senest bogen Dannelse i uddannelsessystemet ved Lars Geer Hammershøj, der udkom november 2017. Bøgerne kan købes med rabat ved konferencen.

Læs mere om konferencen

 

Program:

Introduktion    13.00: Velkomst    13.05: Jens Erik Kristensen: Dannelse og uddannelse i et idé- og begrebshistorisk perspektiv    13.25: Diskussion

Dannelse versus nytte    13.40: Lars Geer Hammershøj: Almendannelse og professionsdannelse    14.00: Steen Nepper Larsen: Dannelse som kritisk tænkning    14.20: Diskussion

Pause (14.50-15.10): Det vil være muligt at købe kaffe/te og sødt i DPU´s kantine.

Dannelse i uddannelse    15.10: Lars Geer Hammershøj: Dannelse på alle niveauer af uddannelsessystemet    15.30: Jens Erik Kristensen: ’Dannelse gennem videnskab’ på universitetet?    15.50: Steen Nepper Larsen: Dannelsens mulighed på universitetet    16.10: Diskussion

Dannelse i fremtiden    16.30: Debat med panelet og salen    16.55: Tak for i dag

Tid og sted

  • Torsdag den 1. februar kl. 13-17
  • DPU, Aarhus Universitet, Campus Emdrup, Lokale D169, Tuborgvej 164, 2400 København NV

Pris og tilmelding

  • Tilmelding senest 26. januar 2018
  • Pris: 150 kr., inkl. 25% moms. Studerende på DPU skal tilmelde sig via Blackboard.

Tilmeld dig her

 

 

 
Event Details
Status
As planned
Type evenement
Conferentie
Type organisator
Ander evenement
Organiser name
DPU, Aarhus Universitet
Doelgroep
Academici, studenten, onderzoekers in andragogiek
Netwerken & organisaties voor volwassenenonderwijs
Deelnamekosten
Ja

Heb je een evenement in gedachten?

Aarzel niet! Klik op de link hieronder en voeg een evenement toe!

Laatste discussies

EPALE Discussie: Wat kunnen we doen om de volwasseneneducatie beter te maken voor mensen met een beperking?

In juni richt EPALE de schijnwerpers op hoe mensen met een beperking kunnen bijleren. We horen graag van jou hoe we volwasseneneducatie voor mensen met een beperking kunnen verbeteren. De schriftelijke discussie (in het Engels) zal plaatsvinden op 8 juni om 14 uur (CEST).
Meer

Vindt u het ook jammer dat de volwasseneneducatie nauwelijks bijdraagt aan het nieuwe decreet voor duaal leren?