Overslaan en naar de inhoud gaan
Event Details
25 Apr
2018

Bæredygtighedsseminar #4

Denmark
Jelling
to

Seminaret er arrangeret af Højskolernes Bæredygtighedsnetværk, og er det fjerde der afholdes. Alle er velkomne -  uanset om man var med på tidligere seminarer, om har mange års erfaring med emnerne eller først lige er begyndt at arbejde med bæredygtighed. Der er plads og udfordringer til både nybegyndere og de rutinerede. På alle seminarer lægges der op til at styrke samarbejdet om bæredygtighed - både når det gælder skolernes ressourceforbrug og hverdagsvaner, undervisningen og samarbejder med både lokalsamfund og den videre verden. Så uanset om du underviser i politik, musik eller friluftsliv, eller har en helt  anden rolle på højskolen, så vil du kunne bringe værdifuld inspiration med hjem.

Tema for bæredygtighedsseminar # 4:       

Påvirk verden

Store forandringer kræver ikke nødvendigvis stor indsats – måske er enkle greb af den rette slags, det der skal til. Er ideen god, er din rolle måske først og fremmest at bringe de folk sammen, som kan rykke på den.

  • Skærp evnen for at få ting til at ske
  • Få inspiration til hvordan du spotter muligheder for forandring
  • Hvordan får du skabt mest mulig impact ?

På seminaret kan du både hente inspiration fra andre højskoler og træne dit blik for skalering af de gode ideer. Uanset om du er ny i feltet eller om du har meget erfaring med at arbejde med bæredygtighed, så vil der være guldkorn at hente. Du sætter selv ambitionsniveauet for, hvad du vil strække dig efter!

I godt selskab med ligesindede fra andre højskoler vil du både gennem konkrete eksempler og praktiske teamøvelser få masser af inspiration til at gå fra idé til handling, og til at skærpe blikket for at øge rækkevidden af det du gør. 

____

Program:

Onsdag d. 25/4

10.30: Ankomst og indkvartering11.00: Velkomst og præsentation v/ bl.a. Simon Lægsgaard11.30: Præsentation af seminarets deltagere

12.00: Frokost

13.00: “Inspirerende dråber” - praktiske eksempler fra den virkelige højskoleverden13.30: Workshop: Hvordan kan jeg påvirke verden mest muligt?

  • Mange højskolemennesker besidder allerede evnen til at få folk i tale og til at tale med andre. Denne evne kan sagtens bruges til til at få bæredygtighedsperspektivet til at vokse. Også uden for din højskole. Vi arbejder med hvordan en idé bliver til virkelighed og hvordan vi hjælper den godt afsted.

17.00: Pre-dinner drinks - fri leg og networking18.00: middag

19.30: Oplæg og øvelser: Simon Elsborg Nygaard

  • “Er den en sammenhæng mellem en bæredygtig livsstil og et lykkeligt liv?” Psykolog Simon Elsborg Nygaard v/ Aarhus Universitet kommer med et bud.

21.30: Vi runder dagen af med Øl og Quiz

Torsdag d. 26/4

7.45: Morgenmad8.30: Morgensamling - Dejlig er Jorden9.00: “Inspirerende dråber” - praktiske eksempler fra den virkelige højskoleverden

10.00: Oplæg ved Søren Hermansen.

  • Søren Hermansen har i sin tid opstartet Samsø Energiakademi, og ved om nogen hvordan man overbeviser andre,  og kommer ud over rampen med sin idé. Efter oplægget er der tid til at drøfte konkrete problemstillinger i øjenhøjde.

12.00: Frokost

13.00: Hvor står Højskolernes BæredygtighedsNetværk netop nu og hvad bringer fremtiden?14.30: Fælles afslutning

Event Details
Status
As planned
Type evenement
Evenement voor professionele ontwikkeling
Website van het evenement
Type organisator
Ander evenement
Organiser name
Folkehøjskolernes Forening i Danmark
Doelgroep
Netwerken & organisaties voor volwassenenonderwijs
Behandelde thema
Deelnamekosten
Ja

Heb je een evenement in gedachten?

Aarzel niet! Klik op de link hieronder en voeg een evenement toe!

Laatste discussies

EPALE Discussie: Wat kunnen we doen om de volwasseneneducatie beter te maken voor mensen met een beperking?

In juni richt EPALE de schijnwerpers op hoe mensen met een beperking kunnen bijleren. We horen graag van jou hoe we volwasseneneducatie voor mensen met een beperking kunnen verbeteren. De schriftelijke discussie (in het Engels) zal plaatsvinden op 8 juni om 14 uur (CEST).
Meer

Vindt u het ook jammer dat de volwasseneneducatie nauwelijks bijdraagt aan het nieuwe decreet voor duaal leren?