chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa

 
 

Blogs

EPALE-ambassadeur Marian Janssen-de Goede stelt zich voor

13/09/2019
by NSS EPALE Nederland
Taal: NL

EPALE-ambassadeur Marian Janssen-de Goede stelt zich voor

/nl/file/marianjpgmarian.jpg

Ik ben eigenaar van ‘Zet een Punt…’. Een bedrijf dat zich bezighoudt met de aanpak van laaggeletterdheid. In 2008 ben ik mijn bedrijf gestart omdat ik vond dat de aanpak van laaggeletterdheid wel een praktische impuls kon gebruiken. Ik ben projectleider geweest in verschillende gemeenten en heb opdrachten gedaan voor woningbouwcorporaties, Stichting Lezen en Schrijven, EPALE en IBN. Ik heb bij IBN cursussen opgezet voor laaggeletterde medewerkers, de werving van deelnemers georganiseerd en de docenten opgeleid.


De grootste groep van de Nederlandstalige laaggeletterden herkent zich nauwelijks in het beeld dat op dit moment van hen wordt geschetst. Zij voelen zich niet aangesproken door de boodschap: Leer lezen en schrijven! want dat kunnen ze vaak al. Ze hebben gewoon een leervraag. Om meer Nederlandstalige deelnemers de stap te laten zetten naar een cursus heb ik een wervingsmethodiek ontwikkeld. Deze methodiek, KLASSE!, brengt de profielkenmerken en de wervingsstrategie per doelgroep in kaart. Per doelgroep worden gerichte cursussen ontworpen die passen bij de leervraag. Deze cursussen dienen als ‘opstapje’ naar een training Basisvaardigheden. KLASSE! maakt de stap om deel te nemen aan zo’n cursus zo klein mogelijk. Informatie over KLASSE!: www.ikwildatleren.nl. Voor de doorontwikkeling van KLASSE! werk ik intensief samen met CINOP.


Sinds enige jaren ben ik ambassadeur van EPALE. Op dit platform deel ik online mijn kennis en in bijeenkomsten met de andere ambassadeurs bespreken we de nieuwste ontwikkelingen. Op de website van EPALE heb ik twee dossiers geplaatst: De combinatie van beroepskrachten en vrijwilligers in het volwassenenonderwijs en het dossier over werving en de doelgroep. Ik werk samen met EPALE-ambassadeurs Ben Vaske en Lianne Knobel.  
Verder reageer ik vaak op de bijdragen van mijn collega-ambassadeurs. Ik ben nieuwsgierig hoe thema’s die mij bezig houden, in andere landen zijn geregeld. Meer informatie over mij: www.zeteenpunt.nl
 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn