chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Blog

Pekka Kinnunen: Uusia ideoita tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämiseen Italiasta

17/12/2018
by Anna Kirstinä
Språk: FI
Document available also in: EN SV

/fi/file/epaletodistuksetpienempijpgepale_todistuksetpienempi.jpg

Osallistuin lokakuussa 2018 opintokeskusten yhteisen Erasmus+ liikkuvuushankkeen tiimoilta Bolognassa Italiassa järjestettyyn integrating Information and Communications Technology (ICT) into teaching and education -kurssille. Valitsin kyseisen kurssin, koska halusin saada uusia ideoita tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämiseen omassa toimintaympäristössämme.

Kurssin sisältö antoikin erinomaiset lähtökohdat tavoitteen toteutumiselle. Tutustuimme viikon aikana yhteentoista ilmaiseen mobiili- ja/tai tietokonesovellukseen. Lyhyen esittely- ja harjoittelujakson jälkeen kurssilaiset ideoivat yhdessä kunkin sovelluksen hyödyntämismahdollisuuksista opetuksessa. Sovellukset oli valittu monipuolisesti hyvin erilaisiin tarkoituksiin soveltuviksi. Osa oli erittäin helppoja, osa olisi vaatinut vielä runsaasti lisää harjoittelua, jotta niiden erilaiset käyttömahdollisuudet olisivat avautuneet kurssilaisille.

Työskentelytapa oli erittäin käytännönläheinen. Vähän teoriaa, paljon käytännön tekemistä ja yhteistoiminnallista työskentelyä ryhmissä ja ryhmien välillä. Harmikseni minä olin kurssin ainoa formaalin koulutusjärjestelmän ulkopuolelta tuleva, joten näkökulma jäi väistämättä luokkahuonepainotteiseksi. Siitä huolimatta kurssin aikana syntyi monia erilaisia ideoita ja ajatuksia sovellusten hyödyntämisestä myös vapaan sivistystyön ja erityisesti opintokeskusten pääosin lyhytkurssitoiminnassa. Ideoiden konkretisoiminen jäi mielenkiintoiseksi kotiläksyksi ja se vaatii erillisen ajan irrottamista omasta arkityöstä.

/fi/file/epalepekkakinnunenpienempijpgepalepekka_kinnunenpienempi.jpg

Kurssin erinomaisen sisällön lisäksi viikon kruunasivat loistavat 13 kurssikaveria Belgiasta, Espanjasta, Irlannista, Kroatiasta, Liettuasta, Puolasta ja Saksasta sekä Bolognan kulttuuritarjonnan lisäksi ekskursiot Firenzeen ja Veronaan. Ryhmähenki kurssilaisten kesken ei voinut juuri parempi olla ja vietimmekin kaiken opetukselta ja nukkumiselta liikenevän ajan yhdessä, mikä oli omiaan syventämään viikon antia. Kävimme hyviä keskusteluita elämästä omissa maissamme. Vaikka monissa keskusteluissa nousi esille Suomen erinomaiset Pisa-tulokset, sain niistä myös vahvistusta sille, kuinka ainutkertainen ja hieno Suomen vapaan sivistystyön järjestelmä on.

Teksti ja kuvat: Pekka Kinnunen

Opintokeskus Kansalaisfoorumi

Tämä blogikirjoitus on osa alunperin englanninkielistä artikkelisarjaa aikuisoppimisen sektorille sijoittuvista oppimiskokemuksista Euroopan laajuisessa kontekstissa. ERASMUS+ KA1-hankkeemme on nimeltään “European Educational Know-how Supporting Civil Society”.

TAKAISIN BLOGIN PÄÄSIVULLE

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn