chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Postizanje učinkovitih politika o obrazovanju odraslih

Kao i sve ostale politike i politike o obrazovanju odraslih trebaju biti učinkovite u postizanju svojih ciljeva i ostvarivanju željenih učinaka. Da bi se razumjela njihova učinkovitost treba utvrditi postoji li veza između različitih mjera politike i njihovih rezultata i ishoda.

Ova je veza prikazana u dijagramu u nastavku. Kliknite ovdje da biste istražili ulogu svake pojedinačne sastavnice.

Sustavnim pregledom dokaza istraživanja utvrđeni su „ključni čimbenici uspjeha” u postizanju učinkovite politike o obrazovanju odraslih. Riječ je o skupinama mjera politike za koje su dokazi pokazali da su učinkovite u poboljšanju stopa sudjelovanja u obrazovanju odraslih, poboljšanju razina vještina i kompetencija te općenite razine kvalitete.

 

Čimbenik uspjeha jest skupina povezanih sastavnih elemenata za koje se dokazima utvrđuje da utječu na učinak politika o obrazovanju odraslih, kako je prikazano promjenama u stopi sudjelovanja u obrazovanju odraslih, na razinu vještina i kompetencija te na razinu kvalitete obrazovanja odraslih.

Key Sucess Factors

Ključni čimbenici uspjeha

Sastavni elementi mjera su politike za koju je dokazima utvrđeno da učinkovito vodi prema poboljšanju stope sudjelovanja u obrazovanju odraslih, ukupnoj razini vještina i kompetencija ili kvaliteti obrazovanja odraslih.

Building Blocks for Success

Sastavni elementi za uspjeh

Pokazatelj na razini sustava mjeri ukupnu učinkovitost politika o obrazovanju odraslih. Uključuju stopu sudjelovanja u učenju odraslih, razinu vještina i kompetencija te kvalitetu obrazovanja odraslih.

Building Blocks for Success

Pokazatelji na razini sustava

Ishod ukazuje na opći učinak politike o obrazovanju odraslih na pojedinačne učenike, poslodavce i zajednicu.

Building Blocks for Success

Ishodi