chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Hvad er den europæiske dagsorden for voksenuddannelse, og hvordan gennemføres den?

Den nye europæiske dagsorden for voksenuddannelse definerer fokus for det europæiske samarbejde inden for voksenuddannelsespolitikker for perioden frem til 2020. Den blev vedtaget af Rådet i november 2011. Heri anerkender Rådet, at der er behov for, at alle voksne løbende forbedrer deres personlige og faglige kvalifikationer og kompetencer, men samtidig at voksenuddannelse prioriteres lavt i nationale planer for livslang læring. Voksnes deltagelse i uddannelse er fortsat lav. For at sikre en effektiv voksenuddannelsessektor er det nødvendigt, at yderligere indsatser igangsættes.

 

Blandt de forhold, der blev behandlet med henblik på foranstaltninger i dagsordenen, er: forbedring af mulighederne for alle voksne til at få adgang til læring af høj kvalitet på ethvert tidspunkt i deres liv; udvikling af nye tilgange til voksenuddannelse, der fokuserer på læringsresultater; fremme af større bevidsthed om, at læring er en livslang indsats; udvikling af planer, der skal forbedre eksisterende vejleding samt en forbedret systematisering til at validere ikke-formel og uformel læring.

 

For at fremme samarbejdet mellem europæiske lande og Kommissionen om gennemførelsen af den europæiske dagsorden for voksenuddannelse har hvert deltagende land en national koordinator. Hver national koordinator fastlægger et arbejdsprogram, der identificerer de specifikke foranstaltninger, som dennes organisation ønsker at træffe for at gennemføre den europæiske dagsorden for voksenuddannelse i deres land.

 

Ved at klikke på et flag, kan du få adgang til kontaktoplysninger på de nuværende nationale koordinatorer, samt oplysninger om deres arbejde.

 

 

 

 

 

 

EPALE's politikdiagnose-/-analyseværktøj er baseret på den seneste dokumentation om vellykkede politikker om voksenlæring. Værktøjet er udformet med det formål at hjælpe nationale og regionale interessenter med at identificere aspekter af deres politik eller tilbud, der vil kunne forbedres.