chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Newsroom

PREDSTAVNICI PROJEKTA EPALE 2017-2018. IZ CRNE GORE UČESTVOVALI NA II REGIONALNOJ KONFERENCIJI EPALE U BANJA LUCI

23/11/2017
Språk: HR

U Banja Luci je 9. i 10. novembra u organizaciji Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje održana II Regionalna konferencija EPALE pod nazivom „Kvalitet obrazovanja odraslih“. Konferenciji je prisustvovala delegacija iz Crne Gore koju su činili članovi NSS tima projekta EPALE 2017-2018: Duško Rajković, Ivan Marković, Gordana Bošković, Ivana Vučinić, Irena Janković, Ljiljana Garić, Magdalena Jovanović, Nada Šekarić i EPALE ambasadorka Snežana Kršikapa.

Prvog dana Konferencije predstavnici  institucija koje se bave obrazovanjem odraslih iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Srbije govorili su o kvalitetu obrazovanja odraslih u zemljama iz kojih dolaze, problemima sa kojima se susreću u radu, kao i mogućim rešenjima istih. Gordana Bošković, savjetnica za obrazovanje odraslih u Centru za stručno obrazovanje i članica NSS tima projekta EPALE 2017-2018 prisutne je upoznala sa indikatorima kvaliteta u obrazovanju odraslih u Crnoj Gori, osvrnuvši se i na preporuke Evropske unije i njihovu dosadašnju primjenu kada je obrazovanje odraslih u pitanju.

U okviru prezentacija panelista bilo je riječi i o digitalnom marketingu i online oglašavanju, a posebnu pažnju prisutnih privukla je prezentacija o sigurnosti i zaštiti podataka na internetu. Drugi dan Konferencije bio je posvećen prezentaciji iskustava ustanova koje se bave obukom odraslih, umrežavanju istih, izazovima i uspjesima u dosadašnjem radu, kao i osvrtu na EPALE, odnosno njenom položaju između teorije potreba, kvaliteta u obrazovanju i istraživačkih mogućnosti.

Dvodnevna Konferencija EPALE bila je, osim mogućnosti da se čuju i vide zanimljiva izlaganja,  takođe i prilika za razmjenu iskustava članova EPALE zajednice na regionalnom nivou, razmatranje i planiranje zajedničkih projekata i aktivnosti, kao i razmjenu predloga za dalje usavršavanje ove platforme u državama koje su učestvovale na konferenciji.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn