chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Blog

EPALE fokus: Financijska pismenost

23/05/2016
by Nives Vučić
Språk: HR
Document available also in: EN MT EL SK BG DE SL IT LT HU NL LV CS FI DA ET SV FR PL ES

 

Financijska pismenost je skup vještina potrebnih za pravilno razumjevanje i tumačenje financijskih informacija kako bi mogli donositi dobre financijske odluke. To je vitalna vještina koja daje ljudima mogućnost da donose odluke o kojima su informirani kada je u pitanju njihov novac. Dobra financijska pismenost znači da su ljudi u mogućnosti donositi bolje odluke kada je u pitanju štednja za vlastite studije i mirovine ili odabir pravog plana hipoteka za svoj dom.

Saznajte više o financijskoj pismenosti i o tome kako može biti podržana, od profesorice Annamarie Lusardi – stručnjakinje za financijsku pismenost.

 

 

Financijska pismenost nije namijenjena samo studentima - to je bitna vještina koju mnogi odrasli nemaju, a trebaju postići individualnu financijsku dobrobit. U periodu od 23.-27. svibnja EPALE nacionalne službe udružile su snage kako bi vam pružili zanimljive blogove i korisne materijale o toj temi. A možete pogledati neke od naših postojećih sadržaja o financijskoj pismenosti, više članaka i korisnih resursa:

 

Blog postovi

 

Resursi

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn
Refresh comments Enable auto refresh

Displaying 1 - 1 of 1
  • Aivars Lasmaniss bilde

    Kā radīt finanšu plūsmu?