chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Newsroom

OBRAZOVANJE ODRASLIH I IZBJEGLICA - TEMA EAEA GRUNDTVIG NAGRADA 2016.

14/04/2016
Språk: HR

Svake godine, EAEA slavi inovacije i izvrsnost u obrazovanju odraslih. EAEA Grundtvig Award stavlja naglasak na rezultate projekta koji proizvode nove ideje, partnerstva, metodologije i razumijevanje kako možemo raditi u području obrazovanju odraslih. U 2015. godini, više od milijun ljudi - izbjeglica, raseljenih osoba i migranata odlučilo se za put u Europu, a njihov broj i dalje raste. Europa se danas suočava sa globalnim izazovom i hitnim akcijama koje se trebaju suočiti s humanitarnom katastrofom u kojoj smo se našli.

Gotovo u svim europskim zemljama, neformalni pokreti civilnog društva temeljeni na solidarnosti volontera učinkovito organiziraju hitne mjere ili isporučuju osnovne potrebe, dok tradicionalnih vladinih reakcija nedostaje ili su prespore. Pružatelji usluga u obrazovanju odraslih su pozdravili pridošlice, te također nude širok spektar tečaeva, od učenja jezika do informiranja o uslugama i sustavima za interkulturalne razmjene.

EAEA odlučila je obrazovanje odraslih i izbjeglica postaviti kao prioritet u 2016. godini i za Grundtvig dodjelu nagrada (Gruntvig Award). Stoga smo u potrazi za izvrsnim projektima koji promiču učenje, sa i o izbjeglicama/migrantima. EAEA Grundtvig Award dodjeljuje se projektima za obrazovanje odraslih u tri kategorije: međunarodni, europski i nacionalni/regionalni.

Svi kandidati koji ispunjavaju uvjete bit će raspoređeni putem EAEA-ovih europskih komunikacijskih kanala. Osim toga, pobjedničke organizacije dobit će pozivnicu za EAEA-ovu Glavnu skupštinu i EAEA Grundtvig Award svečanost organiziranu u Bruxellesu, Belgija 28. i 29. lipnja 2016. godine, uključujući put i smještaj.

Rok za prijavu je 17. travnja 2016.

 

Više informacija o smjernicama za dodjelu nagrada i prijave mogu se naći na EAEA web stranici ili kontaktiranjem EAEA Policy Officer Tania Berman: tania.berman@eaea.org

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn