Hopp til hovedinnhold
News
Nyheter

Pogodbeniki programa E+: Nova navodila glede upravičenih stroškov

 

CMEPIUS, Nacionalna agencija programa Erasmus+ s področja izobraževanja, usposabljanja in športa obvešča:

 

 

Zaradi pandemije so bili udeleženci in pogodbeniki soočeni z zelo različnimi situacijami, ki jih pravila Erasmus+ programa težko zajamejo. Trenutne situacije ni mogel nihče predvideti, tako se je tudi uporaba obstoječih pravil za primere višje sile izkazala za ne najbolj učinkovito.Na podlagi ogromno povratnih informacij in z namenom pozitivnega pristopa je Evropska komisija delno prilagodila obravnavo upravičenosti sredstev iz naslova višje sile v trenutnih razmerah. Navodila najdete v desnem stolpcu, prav tako so na voljo na podstrani s pogodbeno dokumentacijo. Navodila se nekoliko razlikujejo od prejšnjih, zato jih pozorno preberite. Veljajo za vse aktivnosti, na katere je oz. bo kakor koli vplivala pandemija koronavirusa. Nespremenjeno ostaja pravilo podaljšanja do največ 36 mesecev ter predpostavka, da skupni zahtevani znesek v končnem poročilu ne more preseči skupnega zneska nepovratnih sredstev iz sporazuma med pogodbenikom in nacionalno agencijo. Vse pogodbenike prosimo, da o aktivnostih poročajo preko orodja MT+ do konca meseca aprila. Ažurno vas bomo obveščali o morebitnih novih informacijah s strani Evropske komisije.

Skladno s temi pravili, ki smo jih prejele nacionalne agencije, je Evropska komisija pripravila tudi vprašanja in odgovore za udeležence ter jih objavila na svojih spletnih straneh.

Nespremenjena ostajajo priporočila oz. koraki ukrepanja, ki smo jih pripravili ob začetku pandemije. O vsakem ukrepu (podaljšanja, prekinitve in/ali prestavitve aktivnosti) dobro razmislite in ga dobro argumentirajte v vlogi za spremembo oziroma v končnem poročilu.

Ostanite zdravi!

Dostop do dodatnih pojasnil je na voljo na teh povezavah:

Navodila za pogodbenike – upravičeni stroški za spremenjene aktivnosti zaradi pandemije

- Priporočila ukrepanja

- Vprašanja in odgovori EK

 

 

 

 

VIR: spletna stran CMEPIUS, Erasmus+

 

 

 

Maruša Mohorič je članica Nacionalne podporne službe EPALE Slovenija, ki deluje v okviru CMEPIUS-a. 

Login (1)

Login or Sign up to join the conversation.

Want to write an article ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Siste diskusjoner